Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kuukauden kymmenen: marraskuu

Koska marraskuukin on jo ehtinyt lähes puoliväliin, on korkea aika tehdä perinteinen kuukauden kymmenen-listaus sekä kurkistaa vähän lokakuuhun. Perinteisesti loka-marraskuu on ollut minulle haastavaa aikaa. Olen kahdesti kärsinyt uupumuksesta juuri näin syksyllä. Harmaus tuntuu vuosi vuodelta ikävämmältä. Toivon, että lähivuosina voimme järjestellä asiat niin, että pääsemme tätä vuodenaikaa pakoon kuukaudeksi-pariksi Espanjaan. Tänä vuonna kuitenkin kyyhötämme kotona vilttien, villasukkien ja kynttilöiden kera, kuten kaikki muutkin.

Tästä vuodenajasta selviytymisessä on mielestäni tärkeää yrittää järjestää mukavaa puuhaa, pitää kiinni kuntoilurutiineista ja panostaa hyviin yöuniin.

En nyt tee katsausta viime kuun listaan, koska sieltä ei jäänyt oikeastaan muita poimintoja kuin se, että en käynyt katsomassa vielä Tove-elokuvaa. Kävin kuitenkin katsomassa dokumentin Lost Boys. Se oli yhtä ahdistava ja surullinen kuin edeltäjänsä Reindeer spotting.

Elokuvissa käynti oli muuten hyvin turvallisen tuntuista. Istumapaikkoja on rajoitettu ja sijoitettu niin, ettei ketään ollut suoraan edessä eikä takana.

Viime kuun kivoja juttuja elokuvissa käynnin lisäksi olivat:

  • Wondering sommelierin järjestämä mielenkiintoinen viinitasting ja sitä seurannut sushi-ilta ystävien kanssa. Mukavaa oli siitäkin huolimatta, että vessanpönttö meni rikki.
  • Mutsiryhmän pyhiinvaellusmatka Klaukkalaan, kirppiskierros ja Uudenmaan leipä oli yksi kuukauden kohokohtia.
  • Käytiin työporukalla Löylyssä saunomassa ja syömässä. Sekin oli hauskaa.
  • Halloween-illallinen Storyssä oli aivan mahtava. Sekä tietenkin seura myös.
  • Kävin ostoksilla Ikeassa yhdessä tyttären ja sisareni kanssa sekä veljemme luona kylässä Hyvinkäällä.
  • Käytiin mökillä koko perheen voimin yöpymässä. Se oli rentouttavaa.
  • Oli aika kiireistä töiden kanssa, mutta ehdin pitää huolta itsestäni: joogasin ja jumppasin. Kävin myös työhöntulotarkastuksessa, sain influenssarokotteen ja otettiin veriarvot. Kerkesin myös sokerointiin, kasvohoitoon sekä jalkahierontaan.

marraskuu

Näytin aikalailla samalta ennen Halloween-illallista ja seuraavana aamuna sen jälkeen, vaikka pesin meikit.

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus: Olipahan Halloween-illallinen.

Tämän kirjan aion lukea: Minulla on nyt monta ihanaa kirjaa jonossa, mutta ensimmäisenä bloggaaja- ja uramutsikollegani Johanna Tolppolan 15 tarinaa hyvinvoinnista* (Kirja saatu)

Kirjassa 15 somevaikuttajaa jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan hyvinvointiin liittyen.

(Työ)asia, jonka aion saada valmiiksi: Minulla on nyt aika paljon töissä kaikkea pientä sälää ja kehitysprojektia, jotka ovat jääneet roikkumaan muiden kiireiden vuoksi. Haaveissa olisi saada niitä pois työpöydältä tässä loppuvuoden aikana.

(Työ)asia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin: Varmaankin kaikki ne sälähommat ja  kehitysprojektit.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:

Yksi asia sinussa on mainio, Hemuli sanoi luottamuksellisesti. Sinä puhut niin vähän. Sinä vaikutat kamalan viisaalta sen takia ettet koskaan sano mitään.

Hemuli, kirjasta Muumilaakson marraskuu (1970)

Ruoka, jota aion kokeilla: Meillä on tänään lauantaina Disney-teemainen brunssi. Tosin siellä ei liene mitään uutta. Leivon fetapiirakkaa ja paistovalmiita croissantteja.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen odottanut tätä ja nyt se viimein toteutuu: Lähden kuun viimeisenä viikonloppuna koko viikonlopun mittaiselle hiljaisuuden joogaretriitille. Odotan sitä todella paljon. Kokonainen viikonloppu ilman velvollisuuksia, puhelinta tai puhumista. Uskon, että se tekee hyvää.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta: Lähestyvä joulu ja oikeastaan kaikki siihen liittyvät asiat. Ahdistaa kulutushysteria ja koronarajoitukset. Ollaan tässä mietitty erilaisia toimenpiteitä ennen joulua ja jouluaattona, että voidaan pitää turvallinen joulu. Kirjoitan niistä ihan erillisen postauksensa.

Marraskuu ja lähestyvä joulu vähän ahdistaa.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa: Kävin muutama viikko sitten työhöntulotarkastuksessa näin heti 8kk jälkeen. Kävi ilmi, että minulle on kertynyt taas viskeraalirasvaa ja siitä pitäisi nyt päästä eroon. Sen vuoksi pyrin nyt tietoisesti lisäämään etäpäiviin ulkoilua kun hyötyliikuntaa ei tule samalla tavalla kuin normaalioloissa. Toki ruokavalio on tässä suurin tekijä. Pitänee kiinnittää siihenkin huomiota.

Minkä asian haluaisin lapseni muistavan tästä kuukaudesta: Ylipäätään mukavan ja rennon yhdessäolon. Tyttäreni nauttii tällä hetkellä todella paljon kynttilöistä, glögistä, kirjojen lukemisesta ja yhdessä jutustelusta.

lokakuussa JULKAISIN NELJÄ POSTAUSTA:

Uramutsin ajanhallinta -vinkkejä kiireisiin työviikkoihin

Köyhät, lihavat ja mummoalkkarit

Koronapositiivisuus

Kuukauden kymmenen:lokakuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *