Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Viinivinkit pääsiäispöytään

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VIINIPOSTI

Tämän hetken eittämättä kuumin puheenaihe on viinit pääsiäispöytään. Mitä lampaan kanssa? Mikä olisi hyvä kasvisvaihtoehto? Voiko tarjota kalaa? Ja parsaa on tottakai! Voisiko tänä vuonna yllättää uutuusviinillä Espanjasta? Mitä voisi parittaa mämmin kaveriksi?  Puoliso halusi leipoa cheddar-oliivileipää, jonka bongasi Tiktokista…mikä neuvoksi?

Ei hätää! Minä paljastan tässä postauksessa, mitä meidän pääsiäispöydästämme löytyy. Nämä parit passaavat pääsiäiseen kuin suklaamunat raeruohon sekaan ja kermalikööri kahvin kanssa.

VIINIT PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN JA MEIDÄN PITKÄPERJANTAIN PITKÄN KAAVAN ILLALLISEN MENU

Meillä on ystäväpariskunnan kanssa tällainen Neljän tähden illallinen -konsepti. Se menee niin, että jokainen järjestää vuorollaan illallisen, jossa on oltava jokin teema ja ohjelmaa. Yksi henkilö kerrallaan on päävastuussa illallisen järjestämisestä, mutta puoliso saa auttaa. Meille on siis tosiaan tulossa perjantaina vieraita murtamaan leipää. Päätimme pitkäperjantain kunniaksi syödä pitkän kaavan mukaan.

Minun puolisoni on siis suunnitellut tämän menun ja minä (Viinipostin asiantuntijan, Jaana Virkin, suosiollisella avustuksella tietenkin) valitsin viinit. Ohjelmanumeroa en halua paljastaa, mutta lapsi keksi sen ja se on pääsiäismunien piilotus.


SPOILER ALERT: Jos olet tulossa vieraaksi meille perjantaina, älä jatka lukemista, koska paljastan seuraavassa illallisen ruokalajit viineineen.

Pitkäperjantain pitkä illallinen:

Aperitiivi: Lohileipäset ja Gancia Cuvée 36 Mesi Alta Langa Brut 2015. Maistoin tätä viiniä Gancian illallisella taannoin ravintola Maxillissa ja päätin siltä istumalta, että tämä on osa meidän pääsiäismenua ja haluan kokeilla sitä parsan ja hollandaise-kastikkeen kanssa, joten…

Alkupala: Parsaa hollandaise. Sen kanssa jatkamme tosiaan edelleen kuplivalla ja tämän lisäksi tarjolla on myös upea uutuus, paahteinen Chardonnay Riojasta Coto de Imaz Reserva Blanco. Tämä valkoviini toimi aika hauskasti myös sen Tiktokista bongatun oliivi-cheddarleivän parina.

Pääruoka: Karitsaa sekä valkosipuliperunoita, joiden pariksi Tinta de Toro Espanjasta, mahtavan tanniininen ja roteva Numanthia Termes.

Välijuustot ja niiden kanssa Zenato Alanera Rosso Veronese 2020. Tiesitkö, että ”alanera” tarkoittaa mustaa siipeä ja viittaa ”corvoon” eli korppiin, jonka mukaan Valpolicellan alueen paikallinen rypälelajike Corvina on saanut nimensä? Minä en tiennyt!

Ensimmäinen jälkiruoka: Mämmi-suklaakakku ja Kyrö Dairy Cream -kermalikööri. Sain kunnian vierailla viime lokakuussa Kyröllä Isokyrössä ja ihastuin tähän viskipohjaiseen kermalikööriin ikihyviksi! Vein sitä myös tuliaisiksi ulkomailla asuville ystäville. Toimii näin pääsiäisen aikaan todella kivasti mämmin kanssa tai kahvin avecina.

Toinen jälkiruoka: Suklaamunia ja kahvia

KUVIEN VIINIT


Lue myös: Rakastettu Riesling -luottopakki parsasesonkiin!

Yksi kommentti

  1. Diiskuneiti kirjoitti:

    Nam herkullisen näköinen kattaus viineineen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *