Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

EINON JA RIINAN SUURI VIINIBATTLE

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:  VIINIPOSTI

Me järjestimme viime viikolla ystäväni Eino Nurmiston kanssa keväisen kuplivan ja hyvinkin vakavamielisen viinibattlen, jossa oli vastakkain melko mukiinmenevä joukko erilaisia kuohuviinejä aina Champagnesta Venetoon. Kutsuimme maisteluraatiin kymmenkunta somevaikuttajaa ja voin paljastaa, että vaikka ilta oli täynnä ihanaa puheensorinaa ja naurua, taisto oli totinen ja tiukka.

Tilaisuudessa vastakkain olleet viinit

 Kunkin parin voittaja on merkitty tähdellä

Crémant:

Eino: Engel Crémant d’Alsace Blanc de Noir Dosage Zero* 24,99€

Riina: Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 19,89€

Cava:

Eino: Perelada Stars Cava Brut Reserva* 12,98€

Riina: Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut 11,98€

Rosee prosecco vs. rosee cava:

Riina: Ruggeri Prosecco Rosé Brut* 14,98€

Eino: H! Barcelona Cava Organic Rosé Brut 13,28€ UUTUUS!

Samppanjat:

Eino: G.H. Martel  Co. Prestige Champagne Brut 34,90€

Riina: Ruinart Brut* 79,80€

Rosé samppanjat:

Eino: Veuve Clicquot Rosé Champagne Brut 74,40€

Riina: Moët Chandon Rosé Impérial Brut*  68,98€

viinibattlen tulos

Näiden ihanien kuplien kanssa nautiskelimme tryffelisipsejä, lohi-vuohenjuustosuupaloja, viikunaa ja pecorino-juustoa, pieniä parsapiirakoita sekä varhaisperunoita savulohimoussen sekä punajuurihummuksen kera. Kaikki yhdistelmät olivat erinomaisia, mutta erityisesti jäi mieleen tryffelisipsit samppanjan kanssa sekä parsapiirakka ja Mont-Ferrant Americano Cava.

Äänestyksessä täpärästi vein voiton, mutta illan todellinen voittaja oli kyllä Engel Crémant d’Alsace Blanc de Noir Dosage Zero, joka oli kiistatta tastingin suosituin viini. Täytyy myöntää, että jopa itse äänestin sitä. Keskustelimme tilaisuudessa monen kanssa siitä, että Fernand Engelin crémantit ovat kyllä vertaansa vailla. Ei taida juurikaan löytyä tässä hintakategoriassa toista, jossa olisi niin erinomainen hinta-laatusuhde kuin näissä crémanteissa. Mainittakoon nyt, että tuo minun valitsemani Chardonnay on myös yksi suosikkiviinejäni edelleen! Muutenkin tykkään Fernand Engelistä tuottajana tosi paljon. Tässä viinitalossa luonnonmukainen viljely on itsestään selvää ja he ovatkin todellisia pioneereja tämän saralla Alsacen alueella. Hänen viininsä ovat myös laajalti arvostettuja ja palkittuja, eikä suotta.

Itselleni jäi lisäksi  mieleen erityisesti rosee prosecco Ruggerilta, G.H. Martel  Co. Prestige Champagne Brutin ihana paahteisuus sekä tietenkin Ruinartin vakiosamppanja. Kun tätä battlea aloimme suunnittelemaan, minulla oli mielessä ainoastaan se, että haluan samppanjaksi Ruinartin. Riemukseni meille ei Einon kanssa tullut tästä, tai muistakaan valinnoista kiistaa, koska viinimakumme menivät juuri sopivalla tavalla limittäin. Minun valinnoissani näkyy hyvin vahvasti myös suuri rakkauteni Chardonnay-rypälettä kohtaan ja esimerkiksi juuri Ruinart on todella Chardonnay-vetoinen samppanjatalo.

Paljastettakoon myös, että alun perin minun piti valita rosee cava ja Einon piti ottaa prosecco, mutta kun olimme maistelemassa näitä viinejä etukäteen, päätimme vaihtaa päittäin. Ruggerin rosee prosecco teki minuun vaikutuksen olemalla todella elegantti ja, kuten Viinipostilla tavataan sanoa, hintaansa hienompi! Einon valitsema rosee cava H! Barcelona Cava Organic Rosé Brut on ihan tämän kevään uutuus ja sopisi mainiosti vaikkapa vapun rentoihin rientoihin.

Kiitos vielä Viinipostille tämän tilaisuuden mahdollistamisesta, kaikille paikalla olleille maistelijoille sekä tietenkin Einolle! Ilta oli niin onnistunut, että taidammekin tästä lähteä samantien maailmankiertueelle.

Lue myös:
Näin järjestät rennon viinitastingin
Alsacen rohkea uudistaja Domaine Fernand Engel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *