Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Parhaat viinilahjat joulupöytään

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VIINIPOSTI

Viinilahja joulupöytään. Miksi ei? Viini on oiva lahja ja juhlapyhinä jos koskaan voi herkutella vähän paremmilla viineillä. Niin me ainakin ruukkaamme tehdä! Meidän joulupöydässä panostetaan erityisesti kala-alkupaloihin, riistaan ja juustotarjottimeen. Viinipostin asiantuntijan, Jaana Virkin opastuksella jaankin nyt vinkkejä hyviin viinilahjoihin, jotka toki sopivat joulupöytään, mutta myös säästettäviksi vieläkin erikoisempiin hetkiin tai kypsytettäväksi viinikaappiin. (Meillä on muuten upouusi viinikaappi!)

viinilahja joulupöytään

Näissä viinivinkeissä on mukana ripaus valkoista, pirskahdus samppanjaa ja roppakaupalla tuhtia punaviini-inspiraatiota!

Tätä viiniä on valmistettu vuodesta 1974! Cortese-rypäleestä valmistettu viini on omiaan kalan ja merenelävien kanssa vaikkapa joulun alkupalapöydässä, mutta itse maistoin sitä myös uunissa lämmitetyn camembert -juuston kanssa ja yhdistelmä oli taivaallisen hyvä.

Tämä viini on valittu Vuoden viiniksi 2023! Baroloa ei muutenkaan suotta kutsuta viinien kuninkaaksi. Tätä täyteläistä luomuviiniä voi nauttia huoletta esimerkiksi riistan parina ja toimii kivasti myös juustojen kanssa.

Amarone on klassikko, jota nautitaan monessa kodissa esimerkiksi joulupöydän juustojen ja suklaan kaverina. Näin myös meillä. Amarone on siis aina varma valinta lahjaksi. Täsmävinkki tämän viinin pariksi on tietenkin Jukolan Juuston mielettömän ihana Amarone-cheddar, jossa on käytetty tätä nimenomaista Amaronea. Taivaallista!

Ranskalainen Pinot Noir marjaisten viinien ystävälle. Tämä viini sopii erinomaisesti kypsien juustojen pariksi, mutta suosittelen kokeilemaan sitä rohkeasti myös rasvaisen kalan kaverina!

Amaronen tapaan samppanjalahjalla ei voi mennä pieleen. J.Charpentier on pieni perhetuottaja. Tämä samppanja on ihanan elegantisti paahteinen ja on täydellinen aperitiivi tai tuliainen uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin. Toimii myös blinien kanssa erinomaisesti.

Tätä upeaa viiniä on tehty vain parituhatta pulloa! Sain kunnian tutustua siihen Livon -viinitalon vertikaalitastingissa ja illallisella Pastiksessa. Päätin oitis tilata tätä Chiantia lahjaksi appivanhemmille, jotka ovat italialaisten viinien ystäviä. Meillä on myös omassa upouudessa viinikaapissa nyt yksi pullo tätä herkkua kypsymässä. Christian Patrizi Livonilta kertoikin tastingissa,, että Livonin viinit on todella tehty kypsytettäviksi.

 

Lue myös: 

Viinivinkit joulupöydän kasvisruoille

Viinisuositukset (joulu)pöytään: pihistä ja panosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *