Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kuukauden kymmenen: toukokuu

Jälleen on kuukauden kymmenen -listauksen aika. Huhtikuu meni ohi vähän ”Päiväni murmelina”-tyylisesti, mutta nyt toukokuussa aletaan jo rajoituksia purkamaan ainakin sen verran, että viikon kuluttua tytär menee päiväkotiin. Tämä toimenpide helpottaa meitä etätyöläisiä melko tavalla ja lapsikin on todella innoissaan päästessään leikkimään ikätovereidensa kanssa.

Viime kuun listaan hieman kuitenkin palatakseni:

  • Siivosin kuin siivosinkin autotallissa . Kaapit odottavat vielä inspiraatiota.
  • Muuta järkevää en sitten tehnytkään. Yritin selviytyä korona-arjesta.

TOUKOKUU

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus: Onko kello viisi, kuusi vai seitsemän? (Se oli ehkä 05:36. Tai siltä se ainakin tuntui.)

Tämän kirjan aion lukea: Olen jälleen palannut Tulen ja jään laulun pariin ja menossa on Miekkamyrsky.

(Työ)asia, jonka aion saada valmiiksi: Yritän parhaani mukaan postata kahdesti viikossa tänne blogiin.

(Työ)asia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin: En pidätä hengitystäni, mutta olisi ehkä aika laittaa työhuonetta vähän viihtyisämmäksi, kun nyt kerran näköjään ollaan etätöissä hamaan tulevaisuuteen saakka.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:

Mörkö oli iloinen nähdessään hänet. Mörkö ei välittänyt myrskylyhdystä. Mörkö oli iloinen siksi, että Muumipeikko oli tullut tapaamaan häntä.

Mörkö, kirjasta Muumipappa ja meri (1965)

Ruoka, jota aion kokeilla:  Nyt ei tule mitään mieleen, mutta söin tänään erinomaista lohicevicheä. Sitä voisi joskus tehdä itsekin, ei vaikuta monimutkaiselta operaatiolta. Myös ihan kaikenlaiset piknik-eväät kiinnostaa. Aion mennä eväsretkille jatkossa usein ja hartaasti.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen odottanut tätä ja nyt se viimein toteutuu: Matka samppanjatilalle.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta: Se, osaanko maltillisesti lähteä purkamaan koronarajoitteita ilman, että teen liikaa tai liian vähän.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa: Olen luvannut aktivoitua Twitterissä.

Minkä asian haluaisin lapseni muistavan tästä kuukaudesta: Tämä äitienpäivä on ollut oikein muistamisen arvoinen. Kävivät aamulla poimimassa valkovuokkoja ja toivat kahvin sänkyyn. Sitten he hakivat jostain ravintolasta aamupalaa, jonka jälkeen lähdimme ostamaan kaksin tyttären kanssa hänelle uutta päiväkotireppua ja tulimme pitkää kiertotietä takaisin kotiin. Nyt muut on leikkimässä pihalla ja minä saan aivan kaikessa rauhassa kirjoittaa näitä mietteitäni. Illalla menemme varmaankin koko poppoo saunaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *