Hae
Sarkasmia ja shampanjaa
Kaupallinen yhteistyö

Kohti vastuullisempaa vaatekaappia: Ekohelsinki

Kaupallinen yhteistyö: Ekohelsinki

Ekologinen muoti alkoi kiinnostaa minua äidiksi tultuani. Aloin hiljalleen kiinnostua ekologisemmasta elämästä ja jonkinlaisesta minimalismista. En ollut oikeastaan aiemmin koskaan juurikaan pysähtynyt pohtimaan kulutusvalintojani tai sitä, millaisen maapallon jätän jälkipolville. En ennen kuin minulla oli jälkipolvi!

Noihin aikoihin janosin paljon tietoa ja oivalsin, että joskus aiemmin suosimani pikamuoti ei ole millään mittarilla kestävää. Etsin informaatiota erilaisista ekologisen muodin kaupoista, vaatemateriaaleista sekä vaatteiden huollosta. Silloin törmäsin ensi kertaa Ekohelsinki-verkkokauppaan.

Ekohelsinki on siis  verkkokauppa, jonka valikoimissa ekologinen muoti kohtaa informaation. Siellä on ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita sekä myös muutamia pieniä kodintarvikkeita, kuten uudelleen käytettäviä pussukoita ja kestovanulappuja. (Meille ompelukoneettomille ja -taidottomille ekoilijoille näppäriä!)

Ekohelsinki on ollut hyvä löytö kaltaiselleni ekologisemman vaatekaapin etsijälle, koska ekologisten tuotteiden lisäksi siellä on esimerkiksi selkokielisen sanaston muodossa selitetty, mitä asiat ja termit tarkoittavat. Mitä on ekologinen? Mitä on eettinen? Mitä ne oikeasti tarkoittavat tekstiiliteollisuudessa? Sivustolla on muun muassa mukavasti tietoa erilaisista materiaaleista ja valmistustavoista sekä niiden ekologisuudesta.

Ekohelsinki verkkokauppa ekologinen muoti

Tässä kuvassa on joogatoppi ja -pöksyt, jotka ovat kovassa käytössä myös sohvalla makoillessa.

Ekohelsinki kuvailee itseään näin:

” Ekohelsinki on ennen kaikkea hitaan ekomuodin verkkokauppa. Valikoimastamme löytyy pääosin aikuisten eettisiä ja ekologisia vaatteita sekä hieman ekokodin tarvikkeita. Tarjoamme myös mukavan valikoiman vastuullisia jooga- ja urheiluvaatteita.

Valikoimassa olevat tuotteet ovat valmistettu mm. luomupuuvillasta, hamppukankaasta ja kierrätysmateriaaleista. Suosimme pieniä brändejä niin kotimaassa, kuin Suomen lähiympäristössä. Valikoimassa on mukana myös muutama tunnetumpi ekovaatemerkki.

Haluamme haastaa jokaista miettimään tuotteiden alkuperää, laatua ja materiaalivalintoja ekologisesta sekä eettisestä näkökulmasta. Autamme vastuulliselle polulle kertomalla tuotteidemme materiaaleista ja valmistustavoista. Tutustu tästä eko-oppaaseemme! Ekologinen, eettinen, vastuullinen… Mitä eroa termeillä on ja mitä me oikein tarkoitamme näillä sanoilla? Tutustu tästä eko-sanastoomme. Ekohelsinki on Suomen Ekoyrittäjät Ry:n jäsen.”

valintani ekohelsinki -verkkokaupasta

Ekohelsinki ekologinen muoti verkkokauppa

Tässä kuvassa on parhaat sukkahousut talvipakkasille.

Ekohelsinki ekologinen muoti verkkokauppa

Tässä kuvassa on jalat, jotka pysyvät lämpöisinä.

  • Swedish stockings-cashmeresukkahousut: Olen sukkahousujen suurkuluttaja, koska käytän niin järjettömän paljon mekkoja ja hameita. Tilaan usein sukkahousuja Ekohelsingiltä. Sukkahousut on valmistettu Italiassa ja niiden valmistamo toimii aurinkoenergialla sekä zero waste-periaatteella. Luottotuotteena mainittakoon myös 60 denierin Olivia-sukkahousut, jotka on valmistettu kierrätetystä nailonista.
  • Tilasin myös ohuita villa-puuvillasekoitesukkia. Ne on valmistettu vastuullisesti Liettuassa.
  • Joogahousut. Kuvissa minulla on pari-kolme vuotta sitten Ekohelsingiltä hankkimani kierrätetyistä PET-pulloista valmistetut joogapöksyt. Ne on kestäneet hyvin niin lempeät joogatunnit, kävelylenkit kuin sohvalla pötköttelynkin. Kyseistä kuosia ei enää ole myynnissä, mutta hyvin samantyyliset löytyy linkin takaa.
  • Musta toppi, Peopletree. Käytän tätä napakkaa vaatekappaletta esimerkiksi alustoppina villapaidan alla sekä myös joogaharjoituksissa. Minulle on tärkeää, että toppi ei nouse kun yritän ähistä alaspäin katsovassa koirassa.

 

Erityismaininta siis alus- ja joogavaatteille! Toisaalta eihän sitä tässä elämässä juuri muuta tarvitse vaatekaappiinsa.

Ekohelsinki ekologinen muoti verkkokauppa

Kuvassa olen minä joogaharjoituksen jälkeen.

EKOLOGINEN MUOTI: KOLME VINKKIÄNI VASTUULLISEEN VAATEKAAPPIIN

Vaatteiden ekologisuuteen vaikuttavat muun muassa vaatteen koko elinkaari ja sen kuormittavuus, tuotanto ja ympäristöhaitat. (Lähde: Ekohelsinki) Sen vuoksi kaikkein ekologisin vaate on jo vaatekaapissasi! Vaatteet tulisi aina myös kuluttaa loppuun. Alla kolme täsmävinkkiä ekologisempaan vaatekaappiin:

  1. Löydä oma tyylisi, joka kestää aikaa.
  2. Materiaalivalinnat ja vaatteiden huolto on tärkeässä roolissa. Opettele siis käyttämään villakampaa ja esimerkiksi tuulettamaan vaatteita pesemisen sijaan. Korjaa tai korjauta rikkinäiset vaatteet.
  3. Suosi hankinnoissa käytettyä, mutta jos ostat uutta, osta eettisesti ja ekologisesti valmistettua. Ennen ostoa tarkista vaatteen materiaali ja alkuperä, jos mahdollista.

Seuraathan minua myös Instagramin puolella @sarkasmiajashampanjaa

Lue myös: Voisinko minä pelastaa maapallon?

Kaupallinen yhteistyö: Ekohelsinki

2 kommenttia

  1. miniswithstyle kirjoitti:

    Kirppareilta on ihana tehdä löytöjä 🙂

    http://www.miniswithstyle.vaikuttajamedia.fi

    • riinakeinonen kirjoitti:

      Moikka!

      Olen tismalleen samaa mieltä! Kirppikset on ehdottomasti ykkösvalinta! Kirppiksellä käyminen on mun ja tyttären yhteinen harrastus 🙂

      Kuitenkin harvemmin sieltä tulee löydettyä alusvaatteita tai urheiluvaatteitakaan niin siksi on hyvä olla tämmöisiä ekovaihtoehtoja niille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *