Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kuukauden kuulumiset

Olen päättänyt tälle vuodelle luopua kuukauden kymmenenlistauksista ja kirjoittaa silloin tällöin vähemmän strukturoidusti ihan vaan sekalaisia kuulumisia. En ota vastuuta aivopieruista tai tajunnanvirtaa muistuttavista virkkeistä, joissa ei liene päätä eikä häntää. Sellainen se on se ajatuksenjuoksuni.

leppoisa joulu kotona

Meidän joulumme sujui sangen rattoisasti. Kävimme aatonaattona appivanhempien luona syömässä, pyhät vietimme kolmestaan kotona ja välipäiviksi matkasimme sukuloimaan Pohjois-Savoon Kiuruvedelle sekä Iisalmeen. Ensin suuntasimme tätini nurkkiin muutamaksi päiväksi, sitten viskasin miehen Helsingin junaan ja jäimme vielä vuodenvaihteen yli tyttären kanssa äitini riesaksi tai riemuksi.

Opin tuolla reissulla sekä joulunalus- ja välipäivinä aina loppiaiseen asti muutaman asian:

  • Jos mahdollista, en enää koskaan yritä työskennellä niin, että muut ovat lomalla ja minä etätöissä. Etenkään Iisalmesta käsin. Siitä ei tule kertakaikkiaan yhtään mitään.
  • Suosikkiääneni maailmassa on hiljaisuus.
  • Suku on rakas, mutta pieninä annoksina ja ehkä vähän väljemmin kuin kuusi ihmistä kolmiossa.
  • Kaipaan ihan järjettömän paljon junamatkailua. Jos menemme sukuloimaan kesällä, matkustamme taas junalla, se on varma.
  • Ensimmäinen joulu ihan vaan oman porukan kesken oli valtava menestys. Oli oikeasti kiireetöntä ja mukavaa

uudenvuodenlupaukset

Lupasin tietenkin tänä vuonna olla paras versio itsestäni, syödä vain ravitsevaa itse kasvattamaani ruokaa, kuntoilla ja ulkoilla päivittäin, olla läsnä, opiskella uuden kielen, kokeilla uusia lehtikaalireseptejä joka viikko, keksiä lääkkeen syöpään ja tehdä iltaisin rubiikin kuution sekä kolmekymmentä askelkyykkyä.

Vakavasti ottaen, en tehnyt juurikaan lupauksia. Instagramiin kirjoitin innostuspuuskissani, että lupaan nukkua enemmän ja välittää vähemmän muiden ihmisten mielipiteistä.

Suurten, katteettomien lupausten sijaan minulla on vuodelle erilaisia teemoja. Haluan inspiroida ja inspiroitua enemmän, mitä se nyt ikinä milloinkin tarkoittaakaan. Tahdon esimerkiksi tuoda sosiaalisen median sisältöjeni kautta esille vielä enemmän sitä, kuinka äitiys ei ole millään muotoa rajoittava tekijä, päinvastoin. Sitä voi toteuttaa unelmiaan, harrastaa, tehdä uraa, nähdä ystäviä, matkustella (koronarajoitukset huomioon ottaen toim.huom.) ja olla silti riittävän hyvä, rakastava vanhempi.

Ja puoliso. Yksi teema onkin, että järjestämme mieheni kanssa toinen toisillemme kuukausittain treffit. Niiden ei tarvitse olla samppanjaa ja vaahtokarkkeja, vaan esimerkiksi nyt ensi viikolla menemme yhdessä aamulla kävellen viemään tyttären päiväkotiin ja sen jälkeen lähitavernaan aamupalalle. Laitoin kalenterikutsun. Ensi kuussa saatamme mennä jopa elokuviin, jos maailmantilanne sen meille sallii.

Inspiraatioon liittyy myös kolmas teemani ”kulttuurin vuosi”. Haluan tukea, tuottaa ja kuluttaa tänä vuonna kulttuuria sekä taidetta enemmän kuin koskaan. Järjestän maalaus—ja viini-iltoja yhdessä ystävien kanssa, menen museoihin ja näyttelyihin sekä koko perheen voimin että yksin, käyn baletissa, teatterissa, keikoilla ja kuuntelemassa jazzia. Heti kun se minulle suodaan.

On hassua, että esimerkiksi Lontoossa ollessani käymme aina jossain museossa ja yleensä musikaalia katsomassa. Suomessa samaa ei tule harrastettua niin paljon kuin toivoisin. Tämän haluan muuttaa. Helsingissä on mitä mainioin kulttuuritarjonta sekä aikuisille että lapsille.

täyttä höyryä kohti uusia pettymyksiä

Parhaillaan kirjoitan tätä tekstiä mökillä, jossa olemme ulkoilleet ja pulkkailleet paljon tänä viikonloppuna. (Kuvat liittyy.) Muu väki on päiväunilla. On valloittavan hiljaista ja rauhallista.

Lumipeite on vaikuttanut ihan valtavasti omaan mielialaani ja tunnen olevani paljon energisempi. Olen aidosti innoissani tulevista työprojekteista, talvisesta säästä ja häämöttävästä keväästä. Tietenkin koronatilanne varjostaa tulevaisuutta edelleen ja ei tässä uskalla voi tehdä kovin kauaskantoisia suunnitelmia, mutta olen hyväksynyt sen, että asioita tapahtuu ja sitten niihin suhtaudutaan.

Ensi viikonloppuna meidän oli tarkoitus mennä tyttöporukalla rellestämään skumppapäissämme rentoutumaan Långvikin kylpylään, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi se on suljettu. Päädyimme kuitenkin varaamaan staycationin Helsingistä. Aiomme myös brunsseilla New York-henkisesti. Sitä menoa ja meininkiä voitte seurata sitten ensi viikolla Instagramissa @sarkasmiajashampanjaa (Huom. sisältövaroitus. Ei sovi alaikäisille eikä huumorintajuttomille.)

Lue myösUramutsin ajanhallinta -vinkkejä kiireisiin työviikkoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *