Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Epäonnistumisen CV

Jokin aika sitten useammassakin blogissa listattiin mönkään menneitä koulupaikkoja, työnhakuprosesseja ja jopa ihmissuhteita. Nyt koronan aikaan on hyvä muistella omia mokiaan ja sitä, että näistäkin pettymyksistä on noustu.

Epäonnistuneet opiskelupaikat

  • Journalismin koulutusohjelmaan Haaga-Heliaan taisin hakea ainakin kaksi tai kolme kertaa. Joka kerta homma tyssäsi psykologisiin testeihin. Onneksi sain kuitenkin samassa talossa liiketalouden opinnoissani napattua monia kursseja journalismin puolelta, että in your face, bitches.
  • Teologinen tiedekunta, Helsingin yliopisto. Tästä olenkin monesti kertonut. Minua on aina kiinnostanut paljon ihmisten uskonnollisuus. En kyllä oikein tiedä, mikä minusta olisi tullut valmistumisen jälkeen, jos olisin päässyt sisään. En ihan näe itseäni leipäpappina. Ehkä opettaja?
  • Tiedotusoppia hain lukemaan Tampereen yliopistoon suoraan lukion jälkeen, mutta en kyllä edes yrittänyt panostaa pääsykokeisiin.

Lue lisää: Yhteiskunnan normit ja vaatimukset vs. seikkailumieli

epäonnistuneet työpaikat

  • Hain lentoemännäksi jo vuonna 2008, mutta silloin minulla ei tainnut olla tarpeeksi työkokemusta. Lentokoneen ovet aukesivat sitten viisi vuotta myöhemmin.
  • Vuonna 2010 hain Pauligin Paulaksi ja pääsin prosessissa 10 parhaan joukkoon. Silloin Paulan imago oli vähän konservatiivisempi kuin nykyään ja näin jälkeenpäin ajateltuna en olisi sopinut siihen lainkaan.
  • Viimeisimpänä pettymyksenä hain Alma Talentille sisältömarkkinoinnin tuottajaksi. Tässä pitkässä rekrytointiprosessissa pääsin ihan maaliviivan tuntumaan, mutta en sitten kuitenkaan tullut valituksi. Onni onnettomuudessa, koska heti kun sain tietää tämän mahdollisuuden menneen mönkään, ystäväni vinkkasi minulle nykyisestä työpaikastani.
  • Epäonnistumiseksi voi varmaankin laskea myös sen, että opaskoulussa ilmoitin ponnekkaasti, että en pidä lapsista ja että Egypti olisi huonoin vaihtoehto kohteista ja että haluaisin ”normioppaaksi” Gran Kanarialle. No, jouduin kirahviksi Hurghadaan. Pääsin toki Kanarialle sitten seuraavana talvena.

Minusta kuoriutui lastenoppaana askartelun Mac Gyver.

Lue lisää: Lasten aktiviteettioppaan työpäivä

muita epäonnistumisia

  • Hävettää myöntää, mutta osallistuin vuonna 2008 Unelmien poikamies -ohjelmaan. Silloin poikamiehenä oli työtön jalkapalloilija Antti, joka ei kiinnostanut minua pätkän vertaa. Sen sijaan viihdyin tupakkapaikalla kameramiesten seurassa ja salaa toivoin, että juontaja Sami Kuronen olisi ollut se unelmien poikamies. Jännä juttu, että en saanut ruusua tältä Antilta.
  • Vuonna 2010 otin osaa Fat Pipe Grid Girl -kilpailuun. Sieltä on hauskoja muistoja ja pääsin finaalikymmenikköön asti, mutta voittoa ei tullut.
  • Näiden lisäksi plakkarissa on melko monta epäonnistunutta ihmissuhdetta, mutta se on toinen tarina se.

Fat Pipe Grid Girl. Kuva:Janne Mäki

 

Missä sinä olet epäonnistunut?

Muistathan seurata minua myös sosiaalisen median kanavissa:
Instagram

Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *