Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Etäpäivä Lontoosta käsin

Viime viikolla vietin etäpäivän Lontoossa tehden töitä ystäväni kanssa. Olimme siis reissussa torstaista sunnuntaihin ja kummallakin oli perjantaina työpäivä. Siitä kehkeytyi oikeastaan sangen tehokas setti. Aikaeron vuoksi aloitimme aikaisin ja saimme myös laitettua kohtalaisen hyvissä ajoin läppärit kiinni ja pääsimme nauttimaan aurinkoisesta säästä ennen illan rientoja.

On aivan mahtava juttu, että nykypäivänä teknologia sekä yhä useammat työnantajat mahdollistavat työskentelyn mistä tahansa käsin. Me olemme tämän ystäväni kanssa täysin erilaisissa hommissa: hän henkilöstöhallinnon parissa ja minä viestinnän. Tietenkin salassapitovelvollisuudet estivät meitä jutustelemasta työasioista, mutta se ei haitannut kuitenkaan työskentelyä saman katon alla.

Yleensä olen tottunut viettämään etätyöpäivää kotoa käsin kaikessa hiljaisuudessa ja ylhäisessä yksinäisyydessäkin ja toki sitäkin tarvitsen ja kaipaan silloin tällöin, mutta etätyö ystävän kanssa muun muassa mahdollistaa helpot lounastreffit. Voisin useamminkin viettää etäpäivää ystävien seurassa. Suunnitteilla onkin jo ankkuroitua silloin tällöin esimerkiksi johonkin vuokrapöydälle päiväksi tai vaikkapa Oodi -kirjastoon, jossa on erinomaiset työskentelytilat.

Etäpäivä lisää hyvinvointia -vaikka sitten lontoosta tai omasta kotoa käsin

Työterveyslaitos määrittelee etätyön näin:

Esimerkiksi asiantuntijatyössä on mahdollista tehdä kiinteästä työpaikasta ja työajasta riippumatonta työtä. Tällöin puhutaan joustavasta työstä, joka sisältää kolme elementtiä: ajallisen jouston, jouston työn tekemisen paikassa sekä tekniset välineet, joilla työ toteutetaan ja joiden avulla ollaan yhteydessä muihin.”

 

Etätyön vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on useita tutkimuksia. Se on myös nykyään todella suuri rekrytointivaltti. Silti on edelleen olemassa monia yrityksiä, joissa joustaviin työskentelymahdollisuuksiin suhtaudutaan nihkeästi. Tämä on sääli etenkin kun viime vuosina on käyty niin paljon julkista keskustelua erityisesti pienten lasten vanhempien tukemisesta ja erilaisten perhetilanteiden huomioimisesta työelämässä joustavammin sekä ylipäätään työelämän pirstaloitumisesta.

Asiantuntijatyössä itsensä johtamisen ja itsetuntemuksen taidot korostuvat. Tämä on ehdottomasti etu, koska se myös haastaa työntekijöitä hallitsemaan aikaansa paremmin, jolloin tuottavuus paranee. Ja onhan se nyt mahtavaa, että voi tällä tavalla etätyöskentelemällä yhdistää työn ja huvin reissatessa, jolloin saa olla pidemmän ajan kohteessa.

Lue myös: Miksi etätyö lisää hyvinvointia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *