Hae
Sarkasmia ja shampanjaa
Kaupallinen yhteistyö

Hiihdoton hiihtoloma -minireissu Tallinnaan lasten kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Tallink

Matkustimme Tallinnaan ystäväni ja lasten kanssa Tallink Megastar -laivalla viime viikon sunnuntaina. Retken teemana oli tyttöjen reissu, niin kutsuttu hiihdoton hiihtolomamatka.

Meillä on suurin piirtein saman ikäiset tyttäret. He olivat odottaneet tätä matkaa kuin kuuta nousevaa ja keskustelleet siitä päiväkodin pihalla useaan otteeseen. Kun saavuimme satamaan, innostus oli käsin kosketeltavissa ja tytöt aivan täpinöissään. Meitä mutseja sen sijaan hieman jännitti.

Tallink Megastar -miniloma tallinnassa lasten ehdoilla

Seilasimme Tallinnaan tosiaan sunnuntaina 10:30 -lähdöllä ja palasimme maanantaina 13:30 -lähtevällä laivalla. Tämä oli mielestäni täydellinen matkustusaikataulu lasten kanssa. Kaksituntinen taittui mennen tullen sangen sukkelasti. Otimme molemmilla kerroilla niin sanotun varaslähdön ja suuntasimme buffetiin jo puoli tuntia ennen laivan lähtöä.

Meidän meno- sekä paluumatkan ohjelma noudatti aikalailla samaa kaavaa:

 1. Veimme kimpsut, kampsut ja  palttoot Comfort Loungen naulakkoon.
 2. Suuntasimme vatsat kurnien laivan buffet -ravintolaan.
 3. Suuntasimme vatsat täynnä ravintolan vieressä sijaitsevaan leikkihuoneeseen. (Paluumatkalla lasten leikkiessä me vanhemmat teimme kumpikin vuorollamme täsmäiskun tuliaiskaupoille.)
 4. Leikittyämme vietimme loppumatkan Comfort Loungessa napostellen pikku purtavia ja juoden kahvia.

Lasten suosikit laivalla:

 • Leikkihuone
 • Lounasbuffetin lihapullat
 • Aamiaisbuffetin minimuffinit
 • ”Heiluvan veden” katseleminen Comfort Loungen ikkunoista

Mutsien suosikit laivalla:

 • Myymälä
 • Lounasbuffetin kalapöytä
 • Aamiaisbuffetin minimuffinit
 • Se, että lapset viihtyivät pitkän aikaa katsomassa ”heiluvaa vettä” Comfort Loungen ikkunoista

Perille Tallinnaan päästyämme lomailimme niin ikään täysin lasten ehdoilla: kävimme muun muassa Lastenmuseo Miiamillassa ja hyvin aikaisella illallisella lapsiystävälliseksi kehutussa ravintolassa nimeltä Nop, jonne oli museolta lyhyt kävelymatka. Voin kertoa näistä aktiviteeteista tarkemmin omassa postauksessaan.

Kävimme muuten viime kesänä koko perheen voimin Tallink Megastarilla tyhjentäen laivan myymälää häitä ajatellen. Tuolloinkin jälkeläinen viihtyi leikkihuoneessa, mutta tällä kertaa matkanteko oli kaksin verroin hauskempaa kun oli kaveri mukana!

moderni mobiilisovellus ja hiihtoloman perhetarjous

Suosittelen lataamaan Tallink Siljan mobiilisovelluksen, jossa saa tehtyä muun muassa lähtöselvityksen. Nykyään myös Club One -jäsenyydet ovat sähköisessä muodossa ja muovisten korttien toimittamisesta on luovuttu kokonaan.

Tallinkilla on nyt myös hiihtolomatarjous:

”Varatessasi edestakaiset matkat Helsinki–Tallinna0–11 v. lapsesi matkustavat maksutta sekä majoittuvat ja syövät maksutta Tallink Hotelleissa talvilomilla 14.2.–8.3.2020.”

Suosittelen siis suuntaamista Tallinnaan hiihtolomalla (tai koska tahansa muulloinkin) laivalla lasten kanssa (tai ilman). Oman reissusi voit varata täältä.

Tiesitkö muuten, että Tallink Megastar…

 • on yli 200 metriä pitkä
 • voi ottaa kyytiin 2800 matkustajaa
 • on seilannut Helsingistä Tallinnaan vuodesta 2017
 • täyttää kaikki tiukimmat ECA -alueita ja Itämerta koskevat päästörajoitukset

 

Seuraava laivamatka meidän perheellä on varmasti jo vuosikausia haaveilemani retki Ruotsin Vimmerbyhyn. Suunnitteilla on heti sopivan kesälomarakosen koittaessa seilata laivalla auton kera Tukholmaan ja huristella sieltä sitten kohti Astrid Lindgrenin kylää. Mutta se on sitten toinen tarina se.

Lue myös: Kolme matkahaavetta Euroopassa

Kaupallinen yhteistyö: Tallink

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *