Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kolme matkahaavetta Euroopassa: viinitiloja, surffia ja satuhahmoja

Vaikka viihdynkin vallan mainiosti kotona, on minulla kuitenkin krooninen matkakuume. Tämä saattaa tulla monelle yllätyksenä, koska olen asunut palmujen alla sekä lentotyön puolesta yöpynyt aina talvikaudella paljon juurikin rantalomakohteissa, mutta minä en niin kovasti välitä niistä sataprosenttisista aurinkolomista. En oikeastaan pidä itseni käristämisestä. Kyllä minä siis viihdyn toki varjossa kirjaa lueskellen pitkiäkin aikoja kunhan suojakertoimet ovat kunnossa, eikä ole ihan liian kuuma. Yleisesti ottaen lomamatkaltani toivon näkemistä, kokemista, rentoutumista ja runsaasti hyvää ruokaa. Tänään ajattelin siis paljastaa muutamia matkasuunnitelmia ja haaveitani Euroopan kohteisiin:

Garda -järvi Italiassa: Aina siitä asti kun isovanhempani kaksituhattaluvun alussa matkasivat asuntoautolla halki Euroopan Gardajärvelle, olen haaveillut matkasta sinne. Järvi sijaitsee Pohjois-Italiassa, Alppien juurella. Haluaisin vuokrata paikan päällä auton ja kierrellä alueella. Samalla reissulla voisi käydä ehkä Milanossa ja Venetsiassa tai ainakin Veronassa sekä yöpyä jossain valloittavassa italialaisessa pikkukylässä. Idyllinen kaupunki Malcesine Gardan rannoilla kiinnostaa, samoin Limone. Luonnollisesti myös pieni visiitti jollain alueen viinitiloista voisi kuulua matkaohjelmaan ja tietenkin järkyttävän paljon pitsaa.

Portugalin Ericeira: Minä en osaa surffata. En ainakaan vielä. Kuitenkin olemme aaltoilevan avomieheni kanssa jo pidempään haaveilleet matkasta Portugalin Ericeiraan, jossa majoitusvalintakin on jo katsottuna. Ericeira Surf Housen nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Lyhyen ajomatkan päässä Lissabonista ja vain kivenheiton päässä Ericeiran keskustasta ja Foz do Lizandron rannasta sijaitsee Ericeira Surf House, majapaikka surffareille jotka haluavat yhdistää parhaat aallot rentoon lomaan laadukkaassa majoituksessa. Ericeira Surf House tarjoaa parhaat puitteet lomallesi sillä talosta löytyy erilaisia tilavia makuuhuoneita (jaetulla tai omalla kylpyhuoneella), täysin varusteltu keittiö vieraiden käyttöön sekä iso mukava olohuone täynnä pelejä ja viihdettä.

Postauksen kuvat ovat muuten lainattu luvan kanssa juurikin tuolta kyseisen majatalon sivuilta. Ericeira Surf House on siis rento, erityisesti surffaajille tarkoitettu paikka, joka tarjoaa meille maakravuillekin paljon: muun muassa joogaa, polkupyörien vuokrausta ja rauhallisen puutarhan, jossa rentoutua vaikkapa riippumatossa loikoillen. Heidän kauttaan saa myös lentokenttäkuljetukset Lissabonista, mikä on tietenkin iso plussa. Perheen pienimmät aina neljään ikävuoteen asti yöpyvät ilmaiseksi, joten paikka on näin ollen myös lapsiystävällinen. Muutenkin majoitus on mielestäni erittäin kohtuuhintainen ja siellä on myös suomenkielistä henkilökuntaa, sillä yksi paikan omistajista on suomalainen. Haaveissani olisi matkustaa sinne keväällä, jolloin keli olisi minun makuuni miellyttävimmillään.

Ericeira-Surf-House-bar-area

Ericeira-surf-spot-Ribeira

Ericeira-Surf-House

Vimmerby Ruotsissa: Vimmerbyssä sijaitsee Astrid Lindgrenin kylä,jonne olen halunnut lähteä niin kauan kuin muistan. Siellä voi tavata Peppi Pitkätossun, Eemelin, Ronja Ryövärintyttären sekä muut Lindgrenin rakastetut hahmot. Vimmerbyhyn on matkaa Tukholmasta autolla noin kolme ja puoli tuntia. Sinne pääsee myös rautateitse. Omana haaveenani olisi mennä laivalla Helsingistä tai Turusta Tukholmaan ja jatkaa sieltä nelipyöräisellä menopelillä matkaa kohti Smålandia. Ehkä samaisella ”road tripillä” voisi käväistä ystäväni luona Helsingborgissa ja jatkaa matkaa aina Kööpenhaminaan saakka. Edellinen Köpiksen reissuni kun oli sen verran lyhyt ja huonosäinen, etten oikein päässyt nauttimaan kaupungista kunnolla.

Ajattelin kirjoittaa vielä erillisen postauksen kotimaan matkahaaveistani, sillä niitäkin riittää aina entisen kotikaupunkini Turun jokilaivoilta ruskaretkelle Lappiin. Kaukomaiden kohteita minulla ei tällä hetkellä oikeastaan ole unelmissa, mutta huutelen niistäkin kyllä heti kun sellaisia ilmaantuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *