Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kolme matkahaavetta Suomessa vol. 2

Kirjoitin elokuussa 2018 kotimaan matkahaaveistani. Näistä kolmesta Bengtskärin majakka toteutui viime vuonna, mutta Valamon luostari ja se helkutin ruskaretki odottavat vielä. Näiden rinnalle on noussut kuitenkin uusia reissuhaaveita, jotka haluaisin toteuttaa junailemalla.

Olen nimittäin viimeisen vuoden aikana kulkenut valtion rautateitä pitkin tyttären kanssa aika paljon väliä Helsinki-Iisalmi. Nyt kun jälkeläinen on jo viittä vaille kolmevuotias, on tuo matkanteko junalla jo melko leppoisaa kaikille osapuolille.

Haluan kannustaa kaikkia matkustamaan enemmän täällä Suomessa. Täällä on oikeasti aika hienoja paikkoja ja jo ihan kotikaupungistakin voi löytyä uusia ulottuvuuksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä haaveilen siis myös näistä reissuista:

  1. Koko perheen retki Mäntyharjulle. Eräällä ihanalla entisellä lentoemäntäkollegallani on siellä sympaattinen aamiaismajoitus nimeltänsä B&B Pinus. Siellä haluaisin vierailla ensi kesänä. Samalla reissulla tahtoisin käydä päiväkseltään retkeilemässä Repoveden kansallispuiston hienoissa maisemissa.
  2. Junamatka Turkuun ihana ois. Koska päätin lisätä elämääni brunsseja, olisi hauskaa matkustaa Turkuun (tai miksei vaikka Tampereellekin) ystävien kanssa viikonlopuksi päämääränä brunssi- ja muun ravintolatarjonnan kartoittaminen.
  3. Kunnon ”staycation” Helsingissä kahdestaan. Olemme monesti yöpyneet hotellissa täällä kotikaupungissamme yksin, kaksin ja perheenä. Nyt haluaisin kuitenkin yhdistää tähän aidon turistimeiningin; vähintään kaksi museota, musikaalin sekä illallisen jossain ihanassa ravintolassa, jossa emme kumpikaan ole käyneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden lisäksi aiomme tehdä jo aiemminkin mainitsemani reissun Muumimaailmaan Naantalin vanhassa kaupungissa yöpyen. Ajatuksissa olisi myös matkustaa jossain kohtaa Ouluun sisartani tapaamaan, jos kalenterit antaa myöten.

Lue myös: 

Ettei vain olisi kärpäsenkakka? -Yöpyminen Bengtskärin majakassa

Rusinat eivät ole saatanasta seuraava ja muita vinkkejä kakaroiden kanssa matkaamiseen

Kolme matkahaavetta Euroopassa: viinitiloja, surffia ja satuhahmoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *