Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kuplat kuuluu kemuihin

Kaupallinen yhteistyö: Viiniposti

Miten löytää parhaat kuohuviinit ja samppanjat loppuvuoden juhliin? No, tämä postaus ainakin tarjoaa roppakaupalla inspiraatiota ja suosituksia sen teeman ympärille. Oli kyseessä sitten pikkujoulut, itsenäisyyspäivän vastaanotto tai perjantai-ilta, kuplat kuuluu kemuihin.

parhaat kuohuviinit ja samppanjat loppuvuoden juhliin

SAMPPANJAT

Pihistä: G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut (29,99€)
Oikein hyvä perussamppanja. Itse usein kutsun tätä arkisamppanjaksi, mutta sehän sopii tietenkin mitä mainioimmin myös kaikenlaisiin juhlahetkiin.

 

 

Panosta:  J. Charpentier Millésime Champagne Brut 2015 (44,90€)
Minä pidän erityisen paljon paahteisuudesta, ja tästä sitä todella löytyy. Aivan ihana samppanja esimerkiksi blinien ja ystävien kanssa vaikkapa itsenäisyyspäivänä.

Panosta vielä enemmän: Ruinart Brut (69,98€)
Ruinart on maailman vanhin samppanjatalo ja se tunnetaan eleganttina sekä laadukkaana. Sitä se todella on! Heidän tyylinsä perustuu vahvasti Chardonnay-rypäleelle, ja minähän se olen tunnetusti Chardonnayn ystävä. Tämä talo onkin noussut suosikkieni joukkoon. Tykkään myös paljon pullon muodosta, joka on pysynyt sama alkuajoista 1700-luvulta asti. Historiallinen pullon muoto esiintyy ensimmäisen kerran Jean-Francois de Troyn maalauksessa Luncheon with Oysters vuodelta 1735.

KUOHUVIINIT

Pihistä: Perelada Stars Cava Brut Reserva (12,98€)
Hinta-laatusuhteeltaan mielestäni yksi parhaita seurustelucavoja ja pullokin vie ajatukset heti säihkyviin juhlahetkiin! Viini on myös vegaaninen ja siinä on paikallinen ekosertifiointi. Viini on kunnianosoitus upeille esiintyjille, jotka ovat eriintyneet Pereladan linnassa järjestettävillä festivaaleilla jo yli 25 vuoden ajan.


Panosta: Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut (17,98€)
Olen monesti todennut, että hyvä crémant on aina kannattavampi valinta kuin huono samppanja, ja tässä taas siitä todistel. Tämä ryhdikäs Chardonnay on täydellinen valinta esimerkiksi äyriäisten ja simpukoiden kaveriksi.

Panosta vielä enemmän: Gancia Cuvée 36 Mesi Alta Langa Brut (34,90€)
Tämä oli ehdottomasti yllättäjä ja maisteluraadin suosikki! Myös opin tässä samalla itse aivan jotain uutta italialaisista kuohuviineistä. Viinipostin sivuilla kerrotaan näin:

Alta Langa DOCG on alue Piemontessa, jossa valmistetaan vain kuohuviinejä. Pienellä apellaatiolla on pitkä historia ja alueella valmistettiin 1800-luvulla Italian ensimmäiset perinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit. Kuohuviinit kypsyvät maanalaisissa katedraaleissa, jotka ovat nykyään UNESCOn maailmanperintökohteita.”

 

Voisin antaa tämän viinin lahjaksi esimerkiksi appivanhemmilleni, jotka ovat italialaisten viinien ystäviä. Tämä kuohuviini sopii myös mitä mainioimmin aperitiiviksi. Todellinen löytö!


Lue myös: Asiantuntija vastaa: Mikä on paras lasi viinille? ”Kun haluaa maistella, kannattaa unohtaa huilut ja maljat!

Yksi kommentti

  1. Kupliva maailmani kirjoitti:

    Kiitos. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *