Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kulttuurimatka Tampereelle lasten kanssa: Anastasia-musikaali

Muutama viikko sitten hyppäsin junaan ystäväni Heidin kanssa jälkikasvuinemme. Suuntasimme Tampereelle, joka mitä ilmeisimmin on tällä hetkellä maamme kulttuuripääkaupunki. Reissun päämääränä oli mennä katsomaan Anastasia -musikaalia lasten kanssa ja yöpyä Sokos Hotel Ilveksessä.

Reissu oli kaikin puolin todella onnistunut ja teatterielämys kertakaikkiaan hurmaava. Anastasia-musikaali mukailee osin samannimistä elokuvaa, mutta on silti oma itsenäinen taideteoksensa.

Tarina pohjautuu Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon ja heihin liitettyyn mysteeriin sekä huhuihin Anastasia Nikolajevna Romanovan kohtalosta. Musikaali vie meidät Pietarista Romanovien hulppeasta palatsista Venäjän vallankumouksen pyörteisiin ja aina Pariisiin asti. Tarinassa muistinsa menettänyt Anja etsii menneisyyttään ja sitä, kuka hän oikeastaan on.

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen teatteri

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen teatteri

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen teatteri

Itselleni jäi erityisesti mieleen Kaisa Helan sekä Vladia näyttelevän Ville Marjamaan roolisuoritukset. Myös Anastasiaa näyttelevä valovoimainen Pia Piltz oli tietenkin aivan loistava sekä myös leskikeisarinnan roolissa nähtävä Sinikka Sokka.

Lasten mielestä puvustus ja kaikki tanssikohtaukset olivat paras osa musikaalielämystä. Aikuisten visuaalista silmää hivelivät erityisesti lavasteet. Esitys on taidokkaasti rakennettu ja vauhdikkaasti etenevä viihdyttävä kokonaisuus niin lapsille kuin aikuisillekin.

anastasia -musikaalissa lasten kanssa: vinkit teatterielämykseen

Kuten mainitsin, meidän seurueemme viihtyi vallan mainiosti tämän kulttuurielämyksen parissa. Halusinkin jakaa nyt muutaman vinkin onnistuneeseen teatterikokemukseen.

  • Saa tulla sellaisena kuin on! Teatterissa ei ole tätä nykyä pukeutumissääntöjä. Me kuitenkin halusimme pukeutua lasten kanssa siististi ja laittautua elämystä varten, koska ainakin omalle lapselleni vaatteet on tärkeä osa itseilmaisua.
  • Lasten kanssa kannattaa ennen näytöstä käydä läpi, miten näytöksessä käyttäydytään. Teatterissa ei ole tapana esimerkiksi napostella eväitä, kuten elokuvissa ja paikallaan istuminen on suotavaa. Tarinaan saa ja pitääkin toki eläytyä; taputtaa, nauraa, itkeä.
  • Teatteriin pitää aina tulla ajoissa. Saliin ei voi livahtaa kesken esityksen!
  • Kannattaa tilata väliaikatarjoilut etukäteen.
  • Teatterista saa perheen pienimmille korokkeen. (Ainakin Tampereen teatterista.)
  • Tätä Anastasia-.musikaalia suosittelen 5-vuotiaasta ylöspäin ihan kaikenlaisille teatterin ja musikaalien ystäville.

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen teatteri

Kuva: Harri Hinkka / Tampereen teatteri

Lue lisää musikaalista ja hanki omat lippusi: Tampereen teatteri: Anastasia

Lue myös: Hiihdoton hiihtoloma -minireissu Tallinnaan lasten kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *