Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Neljän vuoden ikäinen äiti

Neljän vuoden ikäinen äiti osaa varata lapselleen ajoissa ajan neuvolaan ja laittaa päiväkotiin säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Hän muistaa useimmiten eväät retkipäivänä ja pakata mukaan tonttulakin, jos sellaista on vaadittu. Vaihtovaatteitakin hän melkein aina laittaa päiväkorireppuun tarpeeksi.

Neljävuotiaalle äidille rutiinit ja tasainen päivärytmi ovat edelleen tärkeitä, mutta ruokailu- ja nukkumaanmenoajasta voidaan poiketa yökylässä, jouluna tai kun lauantai-iltana tulee lapsen lempiohjelma, Putous.

Neljän vuoden ikäinen äiti on ylpeä lapsestaan, joka osaa käydä itse vessanpöntöllä tarpeillaan ja hyppiä yhdellä jalalla. Äiti hämmästelee jälkeläisensä huimaa sanavarastoa ja toisinaan huvittuu sutkautuksista, joita lapsi viljelee ahkerasti.

Neljän vuoden ikään mennessä äiti on löytänyt paikkansa vanhempana ja osaa tarvittaessa lohduttaa, hassutella tai vetää rajoja. Hän osaa käsitellä tahtoikäistä lasta ja ymmärtää, että tälle on tärkeää saada valita itse vaatteet. Äidille ja lapselle on muodostunut ihan omia juttuja. Äiti on oppinut paljon itsestään ja lapsensa temperamentista.

Neljän vuoden ikäinen äiti myös ymmärtää lapsen tarpeen viettää aikaa muiden läheisten aikuisten seurassa, eikä tunne siitä mustasukkaisuutta. Hän on myös ymmärtänyt, että lapsi ei tarvitse valtavia lelukasoja ja krääsää, vaan arkisia mukavia hetkiä.

Neljän vuoden ikäinen äiti ymmärtää, että vanhemmuuden mittari ei ole se, jaksaako tehdä joka päivä ravitsevaa ja värikästä ruokaa vai turvautuuko (puoli)valmiiseen. Hän ymmärtää myös sen, ettei hyvää vanhemmuutta mitata leikkipuistossa vietetyssä ajassa tai siinä, jaksaako askarrella itse joulukortit.

Tässä yhteydessä haluan toivottaa myös onnea neljän vuoden ikäiselle tyttärelleni, joka on mahtava tyyppi.

Lue myös:

Kolmen vuoden ikäinen äiti

Kolmen kuukauden ikäinen äiti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *