Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Uramutsin arjen pelastus: paras kuivashampoo

*Tuotteet saatu testiin Marsaanalta

Minulta kysytään usein (eli siis ei kukaan koskaan) että mikä on upeiden hiusteni salaisuus. Vastaus on hyvin yksiselitteinen: runsas kuivashampoon käyttö. Tässä postauksessa kerron, mikä on minun mielestäni paras kuivashampoo. Mukana on myös asiantuntijan vinkkejä oikeaoppiseen käyttöön.

suuri kuivashampootesti

Minä olen surullisen kuuluisa siitä, että yritän pidentää hiustenpesuväliä kaikin keinoin. Sen vuoksi rakastan kuivashampoota. Se on pelastanut vuosien varrella monta aamua.

Sain kesän alussa testiin koko joukon erilaisia kuivashampoita. Olen käyttänyt niitä ahkerasti. Alla kolme omaa suosikkiani esiteltynä:

 1. MARIA NILA INVISIDRY SHAMPOO. Ruotsalainen Maria Nila valmistaa vegaanisia hiustenhoitotuotteita Ruotsissa ja yritys on sitoutunut ympäristöystävällisiin arvoihin. Tämä tuote nousi omaksi suosikikseni.
 2. GOLD DRY SHAMPOO. Hyväntuoksuinen ja vegaaninen kuivashampoo Tanskasta. Tämä toi mielestäni hyvin myös volyymia hiuksiin.
 3. BATISTE CLEAN&CLASSIC ORIGINAL. Batiste on varmasti monelle tuttu brändi. Erinomainen hinta- laatusuhde! Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki.

kuivashampoo -mitä ja miten?

Haastattelin tätä postausta varten Katarina Justo da Silvaa Marsaanalta. Hän kertoi muun muassa, miten kuivashampoota tulisi oikeaoppisesti käyttää ja mitä eroa on hiuspuuterilla ja kuivashampoolla.
 • Mihin kuivashampoon teho perustuu?
Kuivashampoiden teho perustuu usein jauhemaisiin aineisosiin, jotka yleensä johdetaan kasviperäisistä tärkkelyksestä. Esimeriksi riisitärkkelys on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Tämä jauhemainen aine imee itseensä ylimääräistä talia hiuspohjan pinnalta, jolloin rasvainen vaikutelma häviää. Lisäksi kuivashampoot sisältävät hiusten sähköisyyttä poistavia yhdisteitä mitkä edesauttavat pesemättömien hiusten muotoiltavuutta ja asettumista. Hieman tuotteesta riippuen kuivashampoissa on myös raikastavan tuoksun antavia hajusteita.
 • Miten värjäävä kuivashampoo eroaa tavallisesta?
Värillisissä kuivashampoissa on valkoisen tai läpinäkyvän jauhemaisen aineen sijaan vaaleaa, ruskeaa tai tummaa jauhemaista ainetta. Värillisillä kuivashampoilla on monia käyttötarkoituksia: pääasiassa ne kehiteltiin, jotta kuluttajat, jotka eivät pidä kuivashampoiden jättämästä valkoisesta jäljestä, saisivat mieluisemman vaihtoehdon. Toisaalta värillisillä kuivashampoilla voidaan myös häivyttää tyvikasvua värjätyissä hiuksissa sekä harmaiden hiusten näkyvyyttä.
 • Mitä eroa on hiuspuuterilla ja kuivashampoolla?
Kuivashampoo ja hiuspuuteri tekevät pitkälti samoja asioita: poistavat hiuspohjalta ylimääräistä talia sekä antavat tuuheutta ja tekstuuria. Kuivashampoo on aina pakattu aerosolipulloon, jolloin tuote levittyy tehokkaasti ja toimii pesuvälin pidentämiseen. Hiuspuuterit ovat usein pakattu sirottimen tyyliseen pakkaukseen ja ne myös ”sirotellaan” tai viedään käsien kautta hiuspohjaan antamaan tuuheutta ja tekstuuria. Kummassakin tuotteessa on omat vahvuutensa ja heikkoutensa riippuen jokaisen kuluttajan omista mieltymyksistä.

Lopuksi vielä kuivashampoon käyttö vaihe vaiheelta:

 1. Ravista pulloa hyvin
 2. Suihkuta tuotetta noin 30cm päästä hiusten tyveen. Mikäli halutaan latvoille tekstuuria ja tuuheutta, voi kuivashampoota käyttää myäs pituuksiin.
 3.  Mikäli vain mahdollista, anna tuotteen vaikuttaa muutama minuutti rauhassa! Näin tuotteessa oleva jauhemainen aine ehtii imeä itseensä ylimääräistä rasvaa/talia hiuspohjan pinnalta.
 4. Vaikutusajan jälkeen kuivashampoo kannattaa hieroa kevyesti hiuksiin ja hiuspohjaan. Etenkin jos johonkin on jäänyt selkeä valkoinen jälki.
 5. Lopuksi hiukset voi vielä harjata läpi niin halutessaan.
Käytätkö sinä kuivashampoita? Keskustele alla!
Lue myös: Anni Erkko: Uraäidin selviytymisopas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *