Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Makumatka Portugaliin Viinipostin kanssa

*Tastingiin osallistuminen saatu yhteistyössä Viinipostin kanssa

Helmikuussa minulla oli Instagramin puolella yhteistö Viinipostin kanssa liittyen Portugalin punaiset ja portit -tastingiin. Emme olleet sopineet, että kirjoittaisin aiheesta tänne blogin puolelle, mutta tykkäsin tapahtumasta sekä viineistä niin kovasti, että ajattelin avata sieltä löytyneitä viinisuosikkeja vähän laajemmin. Enkä vähiten siksi, että huomenna lauantaina minun pitäisi olla lentokoneessa matkalla kymmeneksi päiväksi Portugaliin. Onneksi sinne voi päästä kotisohvalta käsin makumuistoissa kuitenkin.

portugalilaiset punaiset suosikkini

En ollut koskaan aiemmin edes juurikaan maistellut portugalilaisia viinejä, joten odotin tastingia suurella mielenkiinnolla. Opin paljon maan viinialueista ja myös, että siellä ei juurikaan tuoteta valkoviiniä. Siellä on myös parisataa omaa alkuperäislajiketta.

Mielestäni paras hinta-laatusuhde löytyi Tussock Jumper Touriga Aragonez:sta. Se maksaa Alkossa alle 11 euroa! En muista, milloin olisin juonut näin hyvää viiniä noin edulliseen hintaan Suomessa. Maku on keskitäyteläinen ja tanniinit eivät ole voimakkaat. Viini on melko konstailematon ja sopii esimerkiksi simppeleille pastaruoille tai pitsaperjantaihin.

Oma suosikkini oli kuitenkin Churchill’s Estates Tinto, joka on monipuolinen ruokaviini. Rypäleet (Tourica Nacional 40%, Tourica Franca 30%, ja Tinta Roriz 30%) tulevat Douron alueelta ja viini sopii erinomaisesti antipastin, naudan tai mietojen juustojen kanssa nautittavaksi.

Kaikki tastingissa maistetut punaviinit:

– Pinha Ribeiro Santo Reserva
– Symington Altano Organic
– Tussock Jumper Touriga Aragonez
– Churchill’s Estates Tinto

Näiden kera naposteltiin muun muassa leipää ja hummusta, valkosipulimarinoituja oliiveja, bruchettaa sekä chorizoa. Portviinien, Graham’s 10 Years Old Tawny Port  sekä Churchill’s Late Bottle Vintage Port kanssa makupareiksi löytyivät tuhdit suklaaherkut sekä sinihomejuusto. Ne toimivat etenkin jälkimmäisen kanssa loistavasti, vaikka en ole varsinaisesti sinihomejuuston ystävä.

Viinipostin kaikki kevään tulevat tastingit ja tapahtumat on luonnollisesti peruttu. Etäpalavereista inspiroituneena haluankin kannustaa ihmisiä järjestämään ystävien kanssa vaikkapa Skypen tai Zoomin välityksellä ihka oman etä-viinitastingin tai illallisen esimerkiksi juuri näiden Portugalin punaisten ja portien ympärille.

Kannattaa tilata Viinipostin uutiskirje, jos kaipaa ideoita ja inspiraatiota ruoan sekä viinin yhdistämiseen. Uutiskirjeen kautta saat sitten syssymällä myös ensimmäisenä tiedon tulevista tastingeista ja tapahtumista. Muistakaa seurata myös Instagramissa: @viiniposti

Postauksen kuvat on tuolta helmikuisesta tastingista Block by Dylanista.

Lue myös: Brunssisuositus: Block by Dylan

PS. Minä otan tämän korona-epidemian vastaan asiaan kuuluvalla vakavuudella, mutta maailmassa pitää olla myös kriisien keskellä iloa, huumoria ja hyvää viiniä. Kunhan muistaa nauttia vastuullisesti, pestä kädet ja pysyä kaukana muista ihmisistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.