Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Vuonna 2019 luettua

Ajattelin tänään tehdä pienen katsauksen siihen, mitä kirjoja, vähäisten koulukirjojen lisäksi, on tänä vuonna ollut yöpöydälläni ja päätynyt luettavaksi saakka.

Muutaman sanasen olen yrittänyt kaikista mainita. (Listalta on saattanut joku opus jäädä puuttumaan, koska kirjoitin tässä muistin varassa. Jos näin on käynyt, ei se kirja varmasti ole mainitsemisen arvoinen.)

Toim.Huom. Nämä eivät ole missään järjestyksessä.

  1. Jari Tervo: Loiri.
    Mestarin elämänkerta oli hienoinen pettymys, vaikka mielenkiinnolla kahlasinkin teoksen läpi.
  2. Anni Erkko: Uraäidin selviytymisopas -tarinoita ruuhkavuosien kuningattarilta
    Tämä kirja on hyödyllisin tänä vuonna lukemani opus. Suosittelen kaikille mutseille, jotka käyvät joskus töissäkin.
  3. Emilia Saloranta: Päin punaista -Anne Kukkohovin kyydissä 24/7
    Lokakuista itseäni lainatakseni: ”Rehellinen ja avoin kertomus vahvasta naisesta, joka pärjää elämässä kaikesta huolimatta.”
  4.  George R.R. Martin: Valtaistuinpeli 
    Suosittelen koko Tulen ja jään laulu -sarjaa vähintäänkin, jos Game of Thrones -televisiosarja on tuttu.
  5. George R.R Martin: Kuninkaiden koitos
    Suosittelen koko Tulen ja jään laulu -sarjaa vähintäänkin, jos Game of Thrones -televisiosarja on tuttu.
  6. Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
    Tästä on tehty samanniminen elokuva ja se on kerrassaan ihana. Harmittaa, että näin pätkän ennen kuin tajusin lukea tämän teoksen. Lue sinä ehdottomasti kirja ensin, jos et ole nähnyt elokuvaa!
  7. Jojo Moyes: Jos olisit tässä
    Tämä edellisen jatko-osa oli ihan mukiinmenevää viihdettä, mutta jos sinulla on parempaakin tekemistä, älä tuhlaa aikaasi moiseen.
  8. Jojo Moyes: Elä rohkeasti
    Tämä edellisen jatko-osa oli ihan mukiinmenevää viihdettä, mutta jos sinulla on parempaakin tekemistä, älä tuhlaa aikaasi moiseen.
  9. Emma Rous: Au pair  oli olevinaan jonkinlainen murhamysteeri, mutta loppujen lopuksi hyvin ennalta-arvattava sellainen.
  10. Useita kirjoittajia: Toinen tuntematon
    Tuntemattoman sotilaan naishahmojen inspiroimat novellit olivat paikoittain loistavia ja koskettavia, paikoittain latteita ja päälleliimattuja.
  11. David Lagercrantz: Tyttö, joka eli kahdesti
    Millennium -sarjaa jatkava Lagercrantz onnistui jälleen kirjoittamaan kelpo dekkarin. Toisaalta hahmot alkavat jo toistaa itseään, eikä niihin ole löytynyt syvyyttä.
  12. Mira Juntunen&Marika Sahra: Merkityksellinen minä -nainen ruuhkavuosissa Tämä tehtäväkirja oli ihan hauska täyttää, mutta ei siitä rehellisyyden nimissä kyllä paljonkaan hyötyä ollut.
  13. Robin Sharma: 5AM Club oli vuoden suurin pettymys. Pohjimmiltaan ajatus on varmaan ihan toimiva. Kaikki joskus aikasin heränneet ja rauhassa ennen muun maailman heräämistä päivänsä aloittaneet voivat sen allekirjoittaa. Minä en kuitenkaan pitänyt alkuunkaan kirjan kerronnallisesta tyylistä.
  14. Oskari Saari: Aki Hintsa -Voittamisen anatomia on erinomainen teos kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille luettavaksi.
  15. Mark Manson: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan
    Minulla oli tämän suhteen kovat odotukset, mutta myönnettäköön, että jätin sen lukemisen kesken, koska en piitannut siitä p*skaakaan. Ei jatkoon.

Minun lukuvuoteeni kuului siis elämänkertoja, self help -oppaita, romaaneja, fantasiaa ja hömppäkirjallisuutta. Tämä on melko hyvä läpileikkaus sielunmaisemaani muutenkin.

Ensi vuonna ajatuksissa on kahlata Tulen ja jään laulu -sarja loppuun (tai siihen asti, mihin George on sitä kirjoittanut) sekä panostaa taas paremman unen, itsetuntemuksen sekä itsensä johtamisen teoksiin.

Mitä sinä olet tänä vuonna lukenut?

Lue myös:

Anni Erkko: Uraäidin selviytymisopas -vinkkejä uraäideille

#annehaaste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *