Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Meidän häät: juomat ja menu

*Saatu ja nautittu vastuullisesti

Ajattelin aloittaa häiden purkamisen kaikkein tärkeimmästä eli viineistä ja sapuskoista. Meidän perheessä tykätään syödä ja juoda. Kuten olen monesti aiemminkin maininnut, tuo siippa meni kosimaan viinitilalla Espanjassa, joten sieltähän ne ruokaviinit oli pakko saada.

Hääjuomat

Alkumaljat: Budjettisyistä en voinut tarjota halajamaani samppanjaa, mutta onneksi olen löytänyt erään maanmainion luomu-crémantin, joka on noussut kuohuviini-suosikikseni. André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut on kuiva, hapokas ja sopii mainiosti seurustelujuomaksi tai merenelävien kaveriksi.

Iltavieraiden saapuessa klo 19 tarjottiin koko porukalle uudemman kerran kuplivaa. Silloin laseissa oli yhtä suosikeistani jo neljän vuoden takaa, luxemburgilaista kuivakkaa kaveriani Bernard Massardia. Se on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan Alkon parhaimmistoa.

Häät R&E 17-8-19 (94 of 173)

Ruokaviinit: Tilasimme ruoan kanssa tarjottavat viinit (10 laatikkoa) suoraan Bodegas Faelo-viinitilalta. Tila viljelee luomuna ja tuottaa vain noin 10 000 pulloa vuodessa. Heidän punaviininsä on yhdistelmä Cabernet Sauvignonia ja Monastrelliä, valkoviini puolestaan 100% tammitettu Chardonnay. Jos olet Alicanten suunnilla joskus, suosittelen käyntiä viinitilalla. Sinne pääsee myös itse sadonkorjuuaikaan polkemaan rypäleitä!

 

Irish Coffee Bar by Nespresso*: Monet ystäväni ovat myös irlantilaisen kahvin ystäviä. Siitä sain ajatuksen baarista, jossa tehtäisiin Irish Coffeeta Nespresson kahveista. Saimme sumpit lahjaksi Nespresson edustajalta ja kahvidrinkit olivat jymymenestys!

Muut kahvi-avecit: Tarjolla oli myös suodatinkahvia ja teetä. Näiden kanssa halukkaat saivat nauttia konjakkia tai Xantea.

Häät R&E 17-8-19 (139 of 173)

Häät R&E 17-8-19 (138 of 173)

Yllätysjekut by BPF*: Historiani vanhana jekkumuijana sai arvoisensa päätöksen, kun yksi kaasoista neuvotteli Beverage Partners Finlandilta pienen matkis-sponssin. Bussissa kirkolta juhlapaikalle tarjoiltiin siis, mitäpä muutakaan, kuin Jägermeisteria.

Muut viinit: Minulle oli tärkeää, että kaikki viinit olisivat eurooppalaisia. Tämä toteutui, jos oteta huomioon muutamaa Pongrácz Méthode Cap Classique Brutia, jota ostin hätäpäissäni yhden laatikon varaskumpaksi kun Bernard Massardia ei ollut varastossa tarpeeksi. Ruokailun jälkeen oli myös hanapakkauksissa tarjolla saksalaista Rieslingiä ja italialaista punaviiniä, joiden nimiä en valitettavasti kuollaksenikaan muista.

Häät R&E 17-8-19 (166 of 173)

Häät R&E 17-8-19 (165 of 173)

Häät R&E 17-8-19 (142 of 173)

Muut juomat: Näiden lisäksi tarjolla oli olutta, siideriä ja lonkeroa, drinkkejä sekä shotteja vessassa, kuten asiaan kuuluu. Kaikki juomat menivät parempiin suihin, lukuun ottamatta muutamaa hassua viinipänikkää ja -laatikkoa.

Häämenu by Delicatessen

Menun suunnitteimme yhdessä Villa Smedsin yhteistyö-cateringfirman Delicatessenin kanssa. Suunnittelun lähtökohdaksi otimme sen, että ruokien piti mennä hyvin yhteen Bodegas Faelon viinien kanssa. Se muotoutui lopulta seuraavanlaiseksi ja sai paljon kiitosta osakseen:

Rucola-vihersalaattia, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja balsamicokastiketta L,G
Pähkinäistä kotijuustosalaattia ja mansikkavinegretteä L, G
Caesarsalaattia katkaravuilla L, (G)
Parmankinkkua, viikunoita ja paholaisenhilloketta rucolapedillä L, G
Kylmäsavustettua lohta tammenlehväsalaatin, rosépippurin ja balsamicon kera L, G
Katkarapu-siikatartar ja ruisnachoja L, G
Leipää ja levitettä L
***
Ylikypsää häränniskaa ja tummaa riistakastiketta L, G
Salviapaahdettuja punajuuria L, G
Maalaisuunilohkoperunoita L, G
***
Kahvia ja teetä
Kahta erilaista kakkua

Häät R&E 17-8-19 (127 of 173)Häät R&E 17-8-19 (97 of 173)Häät R&E 17-8-19 (88 of 173)Häät R&E 17-8-19 (85 of 173)

Häät R&E 17-8-19 (131 of 173)

Postauksen kuvat ja muokkaus: Ira Venäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.