Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Monipuoliset vohvelit

Vuosi sitten ystävänpäivänä järjestimme vohvelikestit isolla porukalla ja ne olivatkin ehkä koko viime vuoden hauskimmat juhlat. Tänä vuonna päätin jatkaa perinnettä ja kaivoin jälleen vohveliraudan kaapin pohjalta. Koska syöjiä oli vain kaksi, rajasin täytteet kahteen suolaiseen ja yhteen makeaan vaihtoehtoon. (Tästä vohvelimäärästä olisi tosin riittänyt kokonaiselle armeijalle, joten ohje on 2-4 hengelle siitä riippuen, millaisia suursyömäreitä paikalla on.)

Vohvelitaikina

4dl maitoa
1dl vissyä
2 munaa
4dl (vehnä)jauhoja
Loraus öljyä tai sulatettua voita
Ripaus suolaa

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon maito-vissyseos.
  3. Lisää joukkoon jauhot, suola ja öljy.
  4. Anna taikinan turvota sen aikaa kun valmistat täytteet.
  5. Paista vohvelit syntymäpäivälahjaksi saadulla vohveliraudalla.
  6. Tarjoile vohvelit joko kokonaisina tai leikkaa sydämen muotoon.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suolainen kinkku-juustotäyte

Puolikas keltainen paprika
Puolikas (puna)sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chili
100g palvikinkkua
1,5 dl juustoraastetta
2,5 dl smetanaa
Kourallinen pinaattia
Mustapippuria
Suolaa

  1. Unohda ostaa kaupasta pinaattia.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Tee paprikasta ja kinkusta pieniä kuutioita.
  4. Varo ettet leikkaa sormeen!
  5. Raasta juusto tai käytä kaupan valmista raastetta.
  6. Punnitse, viitsitkö lähteä ostamaan sitä pinaattia vai mennäänkö ilman.
  7. Päädy siihen, että ulkona on liian kylmä.
  8. Sekoita kaikki ainekset ja mausteet kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  9. Harmittele vielä kerran puuttuvia pinaatteja. (Jos pinaattia kuitenkin olisi, se lisättäisiin hienonnettuna joukkoon tuomaan vihreyttä.)

Avocadotäyte

1 chili
1 valkosipulinkynsi
1 tomaatti
1 avocado
Cayennepippuria
Mustapippuria

  1. Metsästä puoli tuntia sopivan kypsää avocadoa.
  2. Hienonna chili, valkosipuli ja tomaatti.
  3. Sekota kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kermavaahto ja marjat

2 dl kermaa
3 dl marjoja

  1. Poimi marjat edellisenä kesänä ja pakasta (tai osta kaupasta kotimaisia pakastemarjoja makusi mukaan). Sulata ennen tarjoilua.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maun mukaan sokeria joukkoon.
  3. Nauti elämästä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *