Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Maailman paras lohikeitto

Kuten olen kertonut, en ole keittiössä mikään huippukokki Gordon Ramsay, vaikka olenkin luonteeltani yhtä ilkeä ja vittumainen. Pravuurini hellan ääressä on yleensä se, että pysyn pois tieltä katsellen kun muut tekevät ruokaa ja juon viiniä. Kuitenkin olen viime aikoina oivaltanut, että ruoanlaitto on itse asiassa hyvin pitkälti pilkkomista. Niinpä halusin jakaa teille maailman parhaan, yksinkertaisen lohikeiton reseptin, koska näillä keleillä tekee poikkeuksetta mieli keittoa.

Raaka-aineet

3 porkkanaa
4-6 perunaa koosta riippuen
2 sipulia
600 g lohta
2 dl ruokakermaa
4-6 kokonaista pippuria
laakerinlehti
ripaus suolaa
tilliä

Valmistus

  1. Mene kauppaan, ja osta kaikki tarvittavat ainekset. Suosittelen lohen hankkimista kalatiskiltä, koska siellä on yleensä vähän tuoreempaa. Unohda ostaa tilliä.
  2. Kuori perunat sekä porkkanat. Kuutioi ne. Pilko sipulit ja kyynelehdi vähän samalla.
  3. Mittaa kattilaan 8dl vettä ja huljauta äsken pilkotut vihannekset/juurekset joukkoon veden kiehuessa.
  4. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista ruodot. Tähän kannattaa käyttää avuksi poikaystävää/naapuria/kaveria/vanhempia. Kuutioi lohi paloiksi.
  5. Odottele kärsivällisesti, että perunat sun muut kypsyvät. Kokeile niitä minuutin välein haarukalla ja turhaudu.
  6. Huomaa, että unohdit ostaa tilliä. Lähetä poikaystävä/naapuri/kaveri/vanhemmat kauppaan.
  7. Lisää kattilaan pippurit, laakerinlehti ja suolaa maun mukaan.
  8. Kun rehut ovat melkein kypsiä, saat lisätä lohikuutiot ja kerman. Keittele seosta vielä viisi minuuttia, jotta lohi kypsyy.
  9. Lisää lopuksi tilli.
  10. Nauti poikaystävän/naapurin/kaverin/vanhempien kanssa. Jos on kylmä, ulkona sataa lunta ja sinulla on takka, syö sen ääressä.IMG_0300

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *