Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Mall of Tripla -kaupunkikeskus Pasilassa

*Kutsu avajaisiin saatu YIT:ltä

Sata vuotta sitten kun minä olin Alppilan lukiossa Linnanmäen kupeessa, asuin Riihimäellä. Kuljin sieltä päivittäin junalla Pasilaan, josta käppäilin koululle. Siihen aikaan Riihimäelle meni noin yksi juna tunnissa. Jos myöhästyin, jouduin siis odottamaan Pasilan ankealla ja koruttomalla asemalla. Siellä oli yksi ruokakauppa ja Hesburger, ei juuri muuta. Pasila on muutenkin aina ollut mielestäni harmaa ja luotaan työntävä.

Vaan eipä ole enää. Vuosien työ on vihdoin saatu (osittain) päätökseen. Nimittäin Mall of Triplan ensimmäinen vaihe aukeaa tänään torstaina 17.10.2019. Koko hankkeen on tarkoitus valmistua viimeistään vuoden kuluttua, kun myös toimistot ja asunnot saadaan valmiiksi.

LRM_EXPORT_16103542681917_20191017_064122710

Olen seurannut Triplan kohoamista mielenkiinnolla. Olenhan viettänyt paljon aikaa Pasilan aseman läheisyydessä opinahjoni Haaga-Helian sijaitessa tien toisella puolen. Olen myös tuottanut YIT:lle muutaman promootion pari vuotta sitten Mall of Triplan tiimoilta, joten konsepti oli tuttu jo niiltä ajoilta.

Suurella mielenkiinnolla siis suuntasin eilen lehdistökierrokselle sekä kutsuvierasavajaisiin. Mall of Tripla on ja tulee olemaan ennen kaikkea kaupunkikeskus: Pasilan juna-asema sijaitsee tietenkin samassa yhteydessä, kuten myös hotelli, elämyksiä, ravintoloita, suuret hypermarketit, elokuvateatteri, toimistorakennuksia ja asuntoja.

Triplassa on panostettu vihersuunnitteluun ja kierrätykseen sekä kannustetaan kaupunkifillarointiin sisätiloissa sijaitsevine kolmetuhatpaikkaisine pyöräparkkeineen. Mall of Tripla onkin saanut ennätyspistein platinatason LEED-sertifikaatin (Leadership in Energy and Environmental Design) Sertifikaatin piiriin kuuluu muun muassa energiankulutuksen vähentäminen, tehokas vedenkäyttö, hiilidioksidipäästöt sekä sijainti. (Lähde: figbc.fi/ymparistoluokitukset)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

No mitä siellä Mall of Triplassa sitten on?

Itse odotan Triplalta eniten sen ravintolatarjontaa. Yli kuudenkymmenen ruokapaikan joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Meidän perheemme tulee vierailemaan varmasti ainakin napolilaista pitsaa tarjoilevassa Capperissa sekä hampurilaisella Friends&Brgrs:ssa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Mall of Triplassa on pöytien ja tuolien täyttämä alue, jonne voi hakea sapuskansa mistä tahansa ympärillä olevista ravintoloista. Näin sushia vai pastaa -tyyppiset lounaskiistat ovat historiaa.

Minua inspiroi myös valtavasti Musiikkimuseo Fame ja erityisesti sen yhteydessä sijaitseva viihtyisän näköinen kohtauspaikka, baari. Tietenkin myös elokuvien ystävänä uusi leffateatterituttavuus Cinnamon kiinnostelee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perheen pienimmille Triplassa on mukava, joskin verrattain pieni, leikkipaikka. Tilassa myös lastenruoan lämmitys onnistuu, siitä plussaa. Onneksi hätä ei leikkipaikan suhteen ole tämän näköinen, nimittäin mestoille avautuu myös marraskuun alussa Hoplop.

Mielestäni Tripla on melko sokkeloinen ja monimutkainen. Se on kuitenkin rakenteiltaan vaikuttava paikka. Monelle kantakaupungissa asuvalle se tulee varmasti olemaan lähin hypermarkettien sijainti. Katon alta löytyykin kaikki Prismasta Lidliin. Myös ympäri vuorokauden auki olevia sellaisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä muuhun shoppailutarjontaan tulee, täytyy minun tunnustaa, että uudet kovasti hehkutetut halpamuodin ketjuliikkeet, kuten Reserved, ei minua saa liikekannalle. Sen sijaan olin innoissani muun muassa Vimman ja Iittalan putiikeista. (Tiesitkö, että Iittalan liikkeistä saa nykyään ostaa myös Iittalan ja Arabian vintage-astioita ja sinne voi moisia viedä nurkista pyörimästä!)

Kaiken kaikkiaan Mall of Tripla on mielestäni oikein tervetullut uutuus elävöittämään Pasilan aluetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.