Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Kysymyksiä vastauksineen häihin liittyen

Pyysin taannoin Instagramin puolella (@sarkasmiajashampanjaa) teiltä seuraajiltani häihin liittyviä kysymyksiä. Alla vastaukset niihin.

Mikä on teidän hääbudjetti?

Tämä kiinnosti hämmentävän monia. Joskus sanoin tuolle pihille aviomiehelleni, että jos hän kosii, hän sitoutuu siihen, että naimisiinmeno maksaa kymppitonnin. Noh, tämänhetkinen kustannusarvio on noin 15 kiloa. (Tähän ei ole kylläkään laskettu huomenlahjoja tai häämatkaa.)

Minulle oli todella tärkeää, että emme joudu karsimaan vieraita rankalla kädellä, vaan kaikki rakkaat ihmiset saavat tulla. Sen verran teimme kuitenkin kompromissia, että suuri osa kavereista liittyy vasta illansuussa bailaamaan kanssamme jahka virallisempi osuus on ohi. Teimme myös alkuvaiheessa sellaisen linjauksen, että kumpikin maksaa omien vieraidensa kestitsemisen sekä omat kauneushoitonsa, pukunsa ja kampauksensa. Näin säästymme monilta riidoilta, koska meillä on todella erilainen suhtautuminen valuuttaan.

Onko isot häät tulossa?

Noin 70 henkilöä on tulossa kirkkoon ja sen jälkeen päivälliselle sekä lisäksi kolmisenkymmentä iltajuhlaan. Linjasimme myös, että juhlimme pääasiassa aikuisten kesken, joten perheen pienimmät rajoittuvat vain omiin ja lähisukulaisten jälkikasvuun.

Saanko sun Excelit käyttöön häiden jälkeen?

Voin tottakai laittaa budjetti- ja aikatauluexcelit jakoon häiden jälkeen, mikäli niistä on jollekin iloa! Myös ilmoittautumislinkin saa, jos kokee siitä olevan hyötyä.

Mitä mieltä olet kirkkohäistä?

Kuulumme koko perhe Suomen Evankelis-Luterilaiseen kirkkoon ja kirkkovihkiminen on mielestäni kaunis perinne. Halusimme kuitenkin mahdollisimman lyhyen vihkikaavan ilman turhia lätinöitä.

Oletko ”bridezilla”?

Olen! Mitään järkyttävän suurta häästressiä en ole ehtinyt kehittää, kiitos tehokkaan aikataulutuksen, mutta olen aika tarkka yksityiskohdista. Tämän vuoksi olen värvännyt tapahtumahenkilökuntaa varmistamaan, että hääpäivänä juhlapaikalla jokainen servetti on suorassa, äänentoisto pelaa, tarjoiluhenkilökunta on asianmukaisesti varautunut, baari misattu oikein ja kaikki muutenkin reilassa. En itse pääse tarkistamaan näitä asioita, joten minulle on tärkeää, että joku luotettava ihminen tekee sen puolestani.

Mitä odotat tai mikä jännittää eniten?

Kaikkein eniten odotan sitä, että häiden jälkeen olen naimisissa. Itse hääpäivältä odotan kävelyä alttarille isoisäni käsipuolessa, koska se on meille molemmille iso ja tärkeä hetki.

Olen luonnollisesti tehnyt kattavan riskienhallintasuunnitelman, mutta eniten minua jännittää sellaiset asiat, joihin en itse voi vaikuttaa. Esimerkiksi, jos jotkut vieraista alkavat tapella tai joku on tosi kännissä ja möykkää toisten puheiden aikana.

Ja tärkein: Onhan siellä kakkua?

Kakkua on kahta laatua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *