Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Tää on mun stadi: Töölörakkaus

Haluan kertoa itselleni merkityksellisimmistä alueista kotikaupungissani. Koko Helsingissä Töölö on minulle kaikkein tärkein ja rakkain. Olen elänyt ja työskennellyt siellä. Vaikka asun tällä hetkellä esikaupunkialueella, uskallan väittää, että vietän Töölössä enemmän aikaa kuin missään muussa kaupunginosassa.

IMG_1585

Aina kun kopsuttelen korkokengissäni menemään pitkin Runeberginkatua, tuntuu kuin olisin kotona. Töölössä on oma taikansa ja sen kadut kertovat tarinoita aidosta stadilaisuudesta. Ei ole myöskään sattumaa, että muutama suosikkiravintolani sijaitsee juurikin Töölössä:

Ravintola Mamma Rosa: Kaikki helsinkiläistä jääkiekkoa koskaan seuranneet tietävät ravintola Mamma Rosan, jonka pihveillä on palkittu parhaita mailataitureita niin kauan kuin muistan. Paitsi että Mamma Rosa on loistava paikka bongata jääkiekkoilijoita, siellä on myös mutkaton palvelu ja erinomainen hinta-laatusuhde. Suosittelen käyntiä erilaisilla teemaviikoilla.

Ravintola Kuukuu: Museokadulla sijaitseva Kuukuu on yksi suosikkilounaspaikoistani (kuten kuvassa alla). Kuukuussa tarjolla on maistuvaa suomalaista ja skandinaavista ruokaa vaativampaankin makuun.

 

Café Tintintango: En mainitse tätä Töölöntorilla sijaitsevaa kahvilaa vain siksi, että olen itse ollut siellä töissä, vaan siksi että se on tarjonnut aamupalaa iltamyöhään asti aina vuodesta 1994 saakka. Tintissä on välitön tunnelma ja käynkin siellä melko usein tietokoneeni kanssa kirjoittamassa tuntikausia tai ystävieni kanssa kahvilla.

PS. Töölössä on myös useampi erinomainen sushi -ravintola.

Storyvillen terassi: Eduskuntatalon kupeessa sijaitsevasta Storyvillestä saa kai ruokaakin, mutta itse olen viihtynyt siellä kesäisin terassin puolella hyvän valkoviinin ja jazzmusiikin parissa. Yksi Helsingin ihanimmista paikoista ja syrjäisestä sijainnista johtuen ei useinkaan niin täynnä kuin vaikkapa Mikonkadun tusinaterassit.

Töölö Gym: Perinteinen kuntosali Töölö -gym sijaitsee Pohjoisella Hesperiankadulla ja on siitä nykypäivänä poikkeuksellinen treenipaikka, että sinne ei tarvitse maksaa maltaita jäsenmaksun muodossa tai sitoutua vuosikausiksi. TG:lle voi ostaa vaikkapa kymmenen kerran kortin tai käydä kertaluontoisesti ryhmäliikuntatunneilla tai salin puolella verrattain edullisesti. Vastaanotossa on vuodesta toiseen aina yhtä mukava henkilökunta ja aloitin nykyään hyvin satunnaisen joogaharrastukseni juurikin TG:lläkymmenen vuotta sitten.

 

Tottakai jokaisen itseään kunnioittavan Kummankaa -fanin on myös tehtävä pyhiinvaellus tuon maailmaa mullistaneen televisiosarjan kuvauspaikoille ja nehän sattuvat tietenkin sijaitsemaan Töölössä. Yllä olevista kuvista innokkaimmat fanit voivat bongata muutaman tutun lokaation.

Ravintolatarjonnan, ilmapiirin ja maailman parhaan kuntosalin lisäksi Töölössä on parasta meren välitön läheisyys ja puistomainen vehreys, vaikka se sijaitseekin aivan keskustan kupeessa.

IMG_1592

Yksi kommentti

  1. tanssityttö kirjoitti:

    Muistoja tulee mieleen. Tuttuja kulmia, etenkin noista mainitsemistasi paikoista tintin tangossa on tullut nuorena kavereiden kanssa monta iltaa vietettyä. Myös Mamma Rosassa kävin aikoinaan silloin tällöin. Todella viihtyisä paikka! Itse töölöntori on myös mukava paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *