Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Ystävänpäivän leffavinkit

Kuten esittelyssäni kerrotaan, tykkään käydä yksin elokuvissa. Harrastan sitä mahdollisuuksien mukaan ainoastaan arkisin ja keskellä päivää, koska silloin elokuvateattereissa on mahdollisimman vähän muita rapistelevia häiriötekijöitä eli ihmisiä. En välttämättä kuitenkaan menisi itsekseni elokuviin ystävänpäivänä, koska se on vähän kuin veistä haavassa kääntäisi.

Halusin joka tapauksessa napata tällä hetkellä pinnalla olevista pätkistä muutaman vinkin sunnuntaille, mikäli innostut katselemaan eläviä kuvia yksin tai yhdessä.

Ekoilla treffeillä. Jos olet ystävänpäivänä ensimmäisillä treffeillä ja sinun pitää valita elokuva, on olemassa kolme vaihtoehtoa:

  1. 007 Spectre: Koska James Bond toimii aina. Kukapa ei tykkäisi Daniel Graigista toiminnasta ja jännityksestä.
  2. Creed: The Legacy of Rocky: Jos haluat cooliuspisteitä, valitse tämä leffa ja muista mainita deitille, mikä on oma suosikkisi aiemmista Rocky -elokuvista.
  3. Sitten vielä tämä, koska se kuuluu yleissivistykseen:

Kaikki yllä mainitut elokuvat ovat olleet teattereissa jo tovin. Siispä kannattaa varmistaa, ettei seuralaisesi ole jo nähnyt niitä, koska se on hyvin todennäköistä. Jos näin ikävästi on päässyt käymään, voitte ”katsella leffoja” jomman kumman kotona.

Kavereitten kesken. Jos en lähtisi sunnuntaina Kööpenhaminaan,  menisin entourageni kanssa katsomaan Marwelin uutuuden, Deadpoolin siitä yksinkertaisesta syystä, että meillä on 12-vuotiaan sarjakuvanörtin leffamaku. Sitä paitsi Ryan Reynolds supersankarina saattaa ohittaa rankingissani jopa miesjumala-Thorin (Chris Hemsworth). Jos olet sen sijaan normaali ihminen, suosittelen mieletöntä tragikomediaa ”Joy”. Kaikkien pitäisi mielestäni katsoa se. Lisäksi Jennifer Lawrence on hieno näyttelijä ja uusi suosikkini, koska hän kaatuu aina gaaloissa naamalleen.

Äidin kanssa. Jos jostain syystä päätät mennä ystävänpäivänä elokuviin äitisi kanssa, kannattaa mennä katsomaan Tom Hooperin ohjaama ylistetty draama ”Tanskalainen tyttö” joka pohjautuu tositapahtumiin. Samalla voit sääliä kaikkia niitä miehiä, joiden tyttöystävät ovat raahanneet heidät samaan saliin kanssanne.

Itseironisille sinkuille. Suosittelen välttämään elokuvateattereita 14.2. Kuitenkin jos sinulla on pokkaa mennä ystävänpäivänä yksin elokuviin, ei ole muita vaihtoehtoja kuin tämä. Elokuvan nimi sitä paitsi saattaa houkutella muita sinkkuja, joten kannattaa varmuuden vuoksi laittaa meikkiä ja korkokengät.

Tasapainoisessa parisuhteessa. Tässä tapauksessa voit mennä katsomaan oikeastaan mitä vaan, mutta oma poimintani on elokuva, josta Leonardo DiCaprio kenties vihdoin voittaa Oscarin, eli The Revenant.

2 kommenttia

  1. Outi Kati kirjoitti:

    Ihan pakko on kysyä, kuinka usein ehdit elokuviin?

    • Riina kirjoitti:

      En puoliksikaan niin usein kuin tahtoisin, mutta onhan se rakas harrastus. Elokuvateattereissa on oma tunnelmansa ja viehätyksensä. Kotona leffoja katsellessa tulee helposti multitäskättyä tai stressattua samalla jotain (älypuhelin, pyykit, tiskit, koulutehtävät). Leffateatterin tuolissa voi huoletta keskittyä jonkun toisen elämään parin tunnin ajan. Toiset käy vaikka päivittäin joogaamassa saadakseen mielen tasapainon, minä katson elokuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *