Hae
Sarkasmia ja shampanjaa

Uusi vuodenaika, uudet harrastukset

Syksy on monelle uuden alku. Hetki sitten vihertäneet puut tiputtavat lehtensä punttisalien täyttyessä innokkaista kuntoilijoista. Kansalaisopistojen kurssit pullistelevat ihmisistä, jotka ovat selittämättömän pakon edessä päättäneet aloittaa jälleen uuden elämän ja lukea Italian viinilainsäädäntöä sekä oppia tekemään käytetyistä kahvipaketeista asusteita.

En ole yhtään sen parempi kuin muutkaan. Minuunkin iskee syyskuussa valtava sisustusvimma, kaivan kaappien kätköistä edellistalvena kesken jääneet neuletyöt, päätän laihduttaa ja hankkia uuden harrastuksen.

Niinpä poistuin eilen mukavuusalueeltani. Ystäväni Jerryn kanssa hyppäsimme haisevaan raitiovaunuun suuntanamme Sörnäinen, tuo laitapuolen kulkijoiden sekä itseään mielenkiintoisena pitävien hipstereiden pyhä maa. Vilhovuorenkadulle kätkeytyy nimittäin Wilhelm Tell –jousiammuntahalli, jossa järjestetään maanantaisin ja torstaisin alkeiskursseja. Olin varautunut tähän uuteen aluevaltaukseen katsomalla Robin Hoodia ja letittämällä hiukseni inkkarityyliin. Laitoin myös jalkaani omasta mielestäni täydellisesti juuri jousiammuntaan sopivat ruskeat nahkakengät.

Kirjoittaessani, että jousiammuntahalli kätkeytyy Vilhovuorenkadulle, tarkoitin sitä ihan kirjaimellisesti. Nimittäin tuota mystistä paikkaa oli navigaattorin suosiollisesta avusta huolimatta sangen vaikeaa löytää. Viimein päädyimme pommisuojalta muistuttavaan luolaan, jossa ruma ja typerä keski-ikäinen lortto hyvin mukava ja viehättävä varttuneempi nainen taklasi minut kävellessäni ylös portaita.

Saavuimme kaikkien näiden vastoinkäymisten jälkeen paikalle juuri minuutilleen klo 17:00 ainoastaan kuullaksemme, että päivän alkeiskurssi oli täynnä. Jos en olisi ystävällisesti antanut tuon rouvashenkilön ystävineen ohittaa itseäni rappusissa, olisimme olleet juuri ne kaksi viimeistä kurssille mahtuvaa.

Featured image

Tämä turha ekskursio otti allekirjoittanutta niin kovasti päähän, että ostin läheisestä makeiskaupasta irtokaramellejä. Sitten menin kotiin nettishoppailemaan huonekaluja. Kenties ensi viikolla aloitan uuden, eksoottisen harrastuksen.

2 kommenttia

  1. jerrynkeittiossa kirjoitti:

    Viikon päästä aloitetaan uusi elämämme ja uusi harrastus uudelleen, ja sitten ei availla kellekään ovia eikä tehdä tilaa portaissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *